Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Szüret, szarvasbőgés: hétvégi programok Bács-Kiskunban

Kecskemét - Milyen az igazi szarvasbőgés? Ki lesz a szüret szépe? Milyen titkokat rejt az univerzum? Ezen a hétvégén is érdemes lesz útnak indulni Bács-Kiskun megyében, ugyanis számos programmal várják az érdeklődőket a térség települései.
Kémleljük az eget!

Milyen az ég a csillagvizsgálón keresztül? Az univerzum titkait kutathatjuk a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola csillagvizsgálójában szeptember 2-án és 3-án este kilenctől. A távcsöves bemutatót csak derült időben tartják meg a Planetárium munkatársai.

Nemezből készült csodák

Egy ősi mesterséggel, a nemezeléssel ismerkedhetnek meg azok, akik ezen a hétvégén ellátogatnak a kecskeméti Szórakaténuszba. Szeptember 3-án, szombaton 10-12 óráig és 14.30-16.30-ig, valamint 4-én, vasárnap 10-12 óráig leshetjük el a nemezelés fortélyait.

Zenélő szélmalom

Kiskunhalason már negyedszer várja az érdeklődőket a Zenélő Szélmalom. Szeptember 3-án, szombaton 16 órától kirakodó vásár, kézműves foglalkozás, állatsimogató, tanya makett, civilasztal, pásztortotó, és még csillagászati bemutató is lesz a Sáfrik szélmalomnál. Fellép a Szivárvány Bábszínház, Himmer Veronika, a Kiskun Táncegyüttes, a Kiskunhalasi Városi Vegyeskar, a Szilaj Citerazenekar, Bucsi Andor, a Halasi Népdalkör, a Monszpart László Cserkészcsapat, Vladár Károly és Szabó Borisz.

Szüret Kiskőrösön

A Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok ma délután nyitja meg kapuit. Vasárnapig számos program, előadások, kiállítás, koncertek, utcabál, és borverseny is várja a látogatókat. Megnyílik a borutca, a kézműves alkotóudvar, kóstolhatunk régi kiskőrösi ételeket, lesz fekvenyomó- és szkanderverseny, veteránjármű kiállítás, főzőverseny, sport és táncbemutatók, kutyaszépségverseny, de újra láthatjuk a hetvenes-nyolcvanas évek szocialista autóit is. Az egészségszigeten megmérethetjük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, vagy akár a testtömegindexünket is. Ezen a hétvégén megválasztják a szüret szépét, és az is kiderül, hogy a térség habverőmesterei közül ki süti a legfinomabb süteményt. Bemutatkoznak a város mazsorett csoportjai, lesz folklórgála, fellép Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Lola, a Beatrice, de lesz Máté Péter emlékkoncert is. A Kiskőrösi Szüret vasárnap este tűzijátékkal zárul.

Szarvasbőgéstől zeng az erdő

Gemenc különleges koncertjét, a gímszarvasbikák bőgését is meghallgathatjuk ezen a hétvégén. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés túrák a gemenci erdő vadregényes helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt a különleges zoológiai jelenséget. A túrák a pörbölyi Ökoturisztikai Központból indulnak a Gemenci erdő mélyébe szeptember 2-án, 3-án, 9-én, 10-én és 16-án.

A nagy koccintás

Rekordkísérletre készül Hajós! A cél, hogy hazánk borvidékei közül ezen a településen koccintsanak egyszerre legtöbben egy pohár helyben termett nedűvel. A nagy koccintásra szeptember 4-én, várják azokat, akik szeretnének belekóstolni az igazi, hajósi szüreti hangulatba. A felnőttek bortúrán és borkóstoláson vehetnek részt, a gyerekek pedig kipróbálhatják a szőlőtaposást, a préselést, és összemérhetik ügyességüket az aszfaltrajz versenyben is. A jó hangulatról sváb harmonikások, és a Hajósi Hagyományőrző Néptáncegyüttes gondoskodik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukoricásba menekültek a határsértők

Három pakisztáni férfit fogtak el a járőrök csütörtökön hercegszántó közelében, miután illegálisan… Tovább olvasom