Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Szürke kis figura lehet az álbombás

Szexuálisan szorongó, jelentéktelen figura lehet az álbombás merénylő Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint – írja a Blikk.
A jelek szerint a hibbant ismeretlen kedden már negyedszer rakott ki májusban a város forgalmas területén bombának látszó tárgyat, amelyre újságból kivágott betűkből ragasztott fenyegetőző levelet.

Először május 11-én a Mátyás király körúti iskola postaládájában talált a portás egy nagyalakú borítékot, amelyre fekete filccel rá volt írva, fontos. Két nappal később egy suli udvarán találtak gyanús csomagot, majd május 23-án az Ifjúság utcai óvodánál volt gyanús szerkezet, ugyanilyen levéllel. A csomagok egyikében sem volt robbanószer. A rendőrség szakpszichológusa ekkor készítette el az elkövető profilját.

- A levél formája és stílusa alapján arra következtetünk, hogy egy 25 évnél idősebb, legalább középfokú végzettségű elkövetőt keresünk - mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.
- Az illető férfi és az átlagosnál valamivel műveltebb, türelmes, aprólékos típus, aki nem sajnálja az időt arra, hogy a fenyegető levélhez egyesével vágja ki az újságból a betűket. Valamiért rettentően haragszik az emberekre.

Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint az ilyen ember egész életében kudarcot vallott, amelyeket képtelen feldolgozni.

- A mi emberünk egy szürke kis figura lehet, aki éveken át a mama kedvence volt, ám a gyerekek közt soha sem talált barátokat. Ahogy idősödött, a helyzet csak rosszabb lett, a társaságok kitaszították, észre sem vették. Valószínű, hogy a nők is keresztülnéztek rajta - véli Bilkei.

- Ezzel a tettével a férfiasságát próbálja bizonyítani, és semmitmondó életében először szeretné, ha csak vele foglalkoznának. Feltehetően rettentően élvezi a felhajtást, amit a gyerekesnek tűnő csínnyel előidéz.
Bár a nyomozás még folyik, valószínű, hogy a kedden a kertészeti főiskola közelében elhelyezett bombaszerű tárgyat is ugyanez a férfi tette oda, ezúttal egy papírdobozba helyezte gyártmányát és a levelét, amelyet a padhoz láncolt. A rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőt, a kecskemétiek pedig felháborodva várják, hogy végre eltűnjön a színről az ízléstelen tréfát űző műbombás.

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2011. május 31. 21:10
  „Bizony mondom néktek, hogy ritka ostoba dolog sajtón keresztül üzengetni egy instabil személyiségnek!
  Mi van, ha "bekattan" és kiterjesztett öngyilkos lesz, azaz valóban robbant és valaki elvisz magával?
  Akkor melyik újságíró megy önként a börtönbe?
  Nem ártana valódi szakemberrel beszélni nem "média cihológussal"!
  Egy valóban torzult személyiség kiszámíthatatlan tettekre képes:(”
 • 1. tótkomlósi 2011. május 31. 18:36
  „Na, majd ha egyszer igazi lesz, lesz meglepi......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra üzent az ál-bombagyáros - fotók

Ezúttal sem tartalmazott robbanóanyagot az a bombának látszó tárgy, melyet kedd hajnalban találtak egy kecskeméti parkban. Tovább olvasom