Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Társas játékok a Főtéren

Hiába tolta, húzta a megszokott profizmussal és jókedvvel Szabó Balázs és Bandája a Kecskeméti Társasjáték Klub sátrából nem tudták a játékosokat kirobbantani néhány méterrel arrébb. Nem a zenén múlott, hanem a játékok izgalmasságán.
A hideg ellenére minden asztalnál ültek. Volt olyan, ahol ottlétünk alatt nem változott a játékosállomány, ők már akkor is nyomták, amikor odértünk, és még akkor is, amikor elmentünk.

Gyimesi András főszervezőt, a KeTaKlub vezetőjét valószínűleg fűti a játékszenvedély, mert egy szál (de névre szóló!) pólóban állta a hideget és a kérdéseket. Olyan volt, akár egy nagymester, aki szimultán játszik több asztalnál is. Csak nem sakkot. Itt kérdésekre válaszolt, ott szabályokat magyarázott, amott játékot ajánlott, és közben figyelt arra is, hogy az újonnan érkezőket meggyőzze arról, ne menjenek tovább, próbálják ki valamelyiket a rengeteg játék közül. És ez az esetek döntő többségében sikerült is neki.

Társasjátékok Kecskemét főterén - KÉPGALÉRIA

Például bennünket is az egyik asztalhoz ragasztott. Aztán a másikhoz. Az elsőnél egy Korridor partit nyomtunk, mely nem volt hosszabb öt percnél, de annál izgalmasabb. A hév elkapott, hiányzott a visszavágó, de annyi játék volt, amit szerettünk volna kipróbálni, hogy odébb ültünk.

A „Hé! Az az én halam!" csúszkáló pingvinjeivel halakat gyűjtöttünk és jégtáblákat repesztettünk. És nagyon sajnáltuk, hogy elmaradt az élő szereplős változata. A „Dixit" nevű társasba időhiány miatt nem szálltunk be, pedig a 2010-es „Év játéka" sok izgalmat és vidámságot ígért. A pszichológusok által fejlesztett játék érdekessége az – amellett, hogy Dalira hajazó képei gyönyörűek -, hogy itt, bár nem mindneki győz, de senki nem veszít. Akinek a nyula nem az élen végez, bizony, az sem érzi magát vesztesnek. Mert az egész dirket úgy van kitalálva.

Társasjátékok Kecskemét főterén - KÉPGALÉRIA

Egy szó, mint száz, jól sikerült az első társasjáték nap, olyanok is bekepcsolódtak, aki, egyébként otthon nem szoktak játszani. És rájöttek, ez bizony egy fantasztikus dolog. Amikor az ember leül a gyerekeivel, a barátaival, és együtt izgulnak, nevetnek, miközben felhőtlenül szórakova kikapcsolják a nyomasztó külvilág minden nyűgét-baját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pakson is kikapott a gólképtelen KTE

Egyre nagyobb bajba kerül a KTE-Ereco labdarúgócsapata, miután szombaton 2-0-ra kikaptak a lilák a… Tovább olvasom