Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Tavaszköszöntő Garabó Vásár Kecskeméten

A már megszokott kézműves és gazda, élő népzene és népi fajátékok kínálata mellett, az idén is sok újdonsággal szolgálnak a szerzvezők a látogatóknak.
A rendezvényt most is a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítással egyidőben, március 7-8-án szervezik, és a két esemény több ponton is összeér: a közös megnyitóval jelzik, hogy a két vásár egymást erősítve sokkal eredményesebben tud hozzájárulni a sikeres Kecskemétről alkotott képhez.

Ennek szép példája, hogy például Kaposvár is képviselteti magát az utazási kiállításon, ugyanakkor több kaposvári gazdát és kézművest fogadnak a Garabón.

A másik kiemelt terület a gasztronómia, ahol igazi különlegességekkel találkozhatnak az érdeklődők: a vendéglátó udvarban sok térségi finomsággal ismerkedhetünk meg. Természetesen most is lesz helyben sütés a lovaskocsira épített gyönyörű kemencében, és itt készül majd a rétes, lángos, kürtős kalács is.


Kaphatók majd az ízletes kunsági egytál- és sült ételek, lesz többfajta házi sör és természetesen igazi gyümölcslevek is.

A Duna Borrégió a térség neves pincészeteinek díjnyertes borkülönlegességeit kínálja.

A Hírös Garabó kft. tagja a Szerb-Magyar Gasztroklubnak, amely Európai Uniós támogatással segít Vajdaság és Bács-kiskun Megye gasztronómiai kultúrájának népszerűsítésében. Ennek keretében vesz részt a vásáron a Baja Marketing Kft., aki a bácskai gasztronómiát képviseli, természetesen bajai halászlevet és hozzá finom bácskai borokat kínálnak majd.

A Gasztroklub sátrában a térség falusi turizmusában rejlő szépségekkel kapcsolatban is kaphatunk tájékoztatót egy kis házi lekvár kóstolással egybekötve.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajokat és határsértőt fogtak a kecskeméti rendőrök Bács-megyében

Egy hajléktalan férfi több lakásból lopott értéktárgyakat, míg a kiskunhalasi B. Mátyás konzerveket… Tovább olvasom