Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Telefonált a rendőrökért, traktorral húzták ki a jeges vízből

A kiskőrösi rendőrök segítettek annak a férfinak, aki egy külterületi lápos területen eltévedt, majd beszakadt alatta a jég.
Telefonon kért segítséget a rendőrségtől egy férfi 2014. december 29-én 16 óra 30 perckor, mivel egy Akasztó külterületén lévő lápos területen kerékpárral közlekedve eltévedt és a sötétség miatt nem talált haza.

Weimper János r. törzszászlós és Fésüsné Gárdonyi Georgina r. törzsőrmester azonnal a bajbajutott felkutatására indult szolgálati gépkocsival, de a fagyott, sáros, mélyen nyomvályús úton körülbelül 1 kilométer megtétele után megállásra kényszerültek.

Telefonált a rendőrökért, a jeges vízből húzták ki. Fotó: police.hu (galéria)

A kiváló személyismerettel rendelkező Weimper János r. törzszászlós felvette a kapcsolatot egy helyi vadásszal, aki készségesen segített az egyenruhásoknak, így az ő terepjárójával tudták folytatni a férfi keresését.

Eközben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai és a keresésben résztvevő rendőrök folyamatosan tartották a kapcsolatot a kétségbeesett bejelentővel, próbálták kideríteni, pontosan merre tartózkodik és bíztatták, hogy tartson ki, hamarosan érkezik a segítség.

Telefonált a rendőrökért, a jeges vízből húzták ki. Fotó: police.hu (galéria)

Az egyenruhások a jeges-vizes területre érkezve nem tudtak továbbhaladni a gépjárművel, azonban lámpájuk segítségével jelezték a bajbajutottnak, hogy a közelben vannak. A férfi telefonon elmondta, hogy beszakadt alatta a jég és a vízben nem tud mozogni.

A rendőrök a terepviszonyok miatt segítségül hívtak egy traktorral rendelkező helybélit, akinek a közreműködésével sikerült megközelíteni a térdig érő, jeges vízben álló férfit. Az egyenruhások és segítőik közösen kihúzták a bejelentőt és a traktorral a terepjáróig szállították. A rendőrök átsegítették a kihűlt férfit a fűtött autóba, majd óvatosan levették a ráfagyott cipőit, betakarták, majd további egészségügyi ellátás céljából értesítették a mentőszolgálat munkatársait - írta a police.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel a kezében fenyegette meg a 62 éves nőt

Az 51 esztendős kiskunfélegyházi F. L. előzetes szóváltást követően rántott kést. Azt mondta a… Tovább olvasom