Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Téli szabadidős teremsportok Kecskeméten

Kecskemét – A téli hónapunkban sem kell lemondanunk a kedvenc szabadtéri sportjainkról, ugyanis a városban számos lehetőség van teremben űzni kedvenc hobbinkat a barátokkal.
A tapasztalatok szerint télen nehezebben veszi rá az ember magát, hogy sportoljon, pedig a mozgásra ilyenkor is szükség van. Természetesen vannak szép számmal olyanok is, akik nem sajnálják a néhány száz forintot arra, hogy közösen kibéreljenek egy csarnokot és együtt játszanak a barátaikkal.

A legtöbbeket megmozgató sportág még mindig a labdarúgás és a kosárlabda. Kecskeméten több amatőr bajnokság és kupa is indul a tél folyamán. A focisták a már hagyományosan megrendezett teremlabdarúgó bajnokság keretein belül mérhetik össze tudásukat hétvégenként a Lánchíd Utcai Általános Iskolában. Nemrégiben indult útjának egy másik bajnokság is, a hunyadivárosi Gáspár András Szakközépiskola sportcsarnokában. Ezt azért hozták létre, mert a környéken már annyi kispályás focicsapat alakult, hogy nem lehetett volna ennyi együttessel nekivágni egy versenysorozatnak. A Lánchídban az elmúlt hétvégén rendezték meg a Kávai János emléktornát, de idén sajnos még egy emlékversenynek helyet ad az iskola. A tavaly elhunyt Lovas Zoltán játékvezető tiszteletére rendeznek egy kupát, melyre január 20-áig lehet jelentkezni. A nevezés díja 12 ezer forint együttesenként, amit legkésőbb a sorsolás kezdetéig kell befizetni. Érdeklődni Kávai Jánosnál, a +36-20/419-55-96-os számon, vagy a kavaijanos@bbnet.hu e-mail címen lehet.

A Lánchíd utcai iskola tornacsarnoka kedvelt helyszíne az amatőr labdarúgóknak.
A Lánchíd utcai iskola tornacsarnoka kedvelt helyszíne az amatőr labdarúgóknak.

A kosárlabda fanatikusainak, akik már unják az egymás közötti játékot a haverokkal és szívesen megmérettetnék magukat, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Hirös Ligát ajánljuk. Igaz az idei szezon már elkezdődött, de a jövő idényre már most el lehet kezdeni a felkészülést. A több hónapon át tartó küzdelemre a kecskeméti Református Gimnázium sportcsarnokában kerül sor vasárnaponként. További információt a http://hirosliga.gportal.hu/ internetes portálon lehet találni.

A többi sport szerelmesei se bánkódjanak, hisz több iskola is tárt karokkal várja azokat, akik a téli hidegben is kedvenc időtöltésüknek szeretnének hódolni, és igénybe vennék sportcsarnokukat.

A terembérlések a városban átlagosan 3-5000 forint közötti összegben mozognak óránként. A hunyadivárosi Mátyás iskolában a sportcsarnok bérleti díja óráként 4300 Ft-ba kerül, érdeklődni a 76/498-048-as telefonszámon lehet. A belvárosban található Református Gimnáziumban, már 3000 Ft/óráért juthatunk bérleményhez, az iskolában további tájékoztatást a 76/500-380-as számon tudnak adni. Kecskeméten az egyik legmodernebb csarnok az Izsáki úti GAMF-on található. A felújított épületben a bérleti díjak alapvetően 2500-10000 Ft/óráig terjednek. A főiskolán a fizetendő összeg sokban függ attól, hogy milyen időszakban, mennyi ideig, és mely sporttevékenységre veszik igénybe az oda látogatók. A további részleteket Dr. Bogdánné Jakab Máriától lehet megtudni, a 76/516-313-on vagy a +36-20/455-13-13-as mobilszámon.

A Vásárhelyi Pál Általános Iskola tornatermének bérlésére a szabad kapacitásig van lehetőség. A bérleti díj összege 3680 forint óránként – tudta meg a delmagyar.hu Király Gábor gazdasági vezetőtől. Érdeklődni a 76/493-145-ön, a +36-30/900-91-62-ön, vagy a kiraly.gabor@kalmanlajos.sulinet.hu email címen lehet. A Dózsa György úton található Kodály Iskolában jelenleg a tornaterem foglalt, és nem tudják bérbe adni – adta tájékoztatásul Alföldyné Dobozi Eszter igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vastag Tamás már forgatja az első klipjét

Az X-Faktor győztes Vastag Tamásnak a műsor óta rengeteg fellépése van, és már készül az első klipje is. Hamarosan Kecskeméten ad koncertet a tehetségkutató legfiatalabb énekese. Tovább olvasom