Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Természetközeli oktatás Ménteleken

A demográfiai hullámvölgyek és Kecskemét nagy elszívó ereje veszélyeztetik leginkább azt, hogy a környékbeli kisebb iskolákban is legyen elegendő gyermek.
Ménteleken most a korábbi éveknél kevesebb a nagycsoportos, és az itteni lakosok száma sem túl nagy. Az iskola új igazgatója szerint az intézmény tökéletesen alkalmas arra, hogy a természettudományos oktatás bázisa legyen, mindamellett, hogy megmarad az intézmény hagyományőrző arculata is.

Zelk Zoltán versét szavalták a ménteleki elsősök az iskola melletti réten, csakúgy, mint a Költészet Napi megemlékezésen tették. A nagy múltú intézmény igazgatója vallja, hogy az iskolák dolga elsősorban a korszerű és használható tudás átadása, és ehhez Ménteleken minden feltétel adott.

„Az iskolát körülvevő természeti környezet és az ebben rejlő lehetőségek adhatnak egyfajta speciális vonzerőt az iskolának, hiszen azok a növények, állatok, amelyek a tankönyvekben benne vannak, itt megtalálhatóak. Meg kell tehát alapoznunk a természettudományos oktatást, amely egy nagyon speciális és gyakorlati tudást adhat a gyerekeknek, és ezzel a tudással, olyan szakmákra, amelyeknél erre szükség van, nagyobb eséllyel mehetnek tovább a tanulóink"- mondta Szeleczki István igazgató.

A teljes cikket a Kecskeméti TV honlapján olvashatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két jármű ütközött az M9-esen

Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. Tovább olvasom