Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Thomas Kelley: Nagyon jól érzem magam Kecskeméten

Kecskemét - A Kecskeméti KSE újonnan igazolt amerikai játékosával beszélgettünk, akinek nem ismeretlen a magyar légkör, hiszen Szolnokon, Pécsen, és Sopronban is megfordult már.
- Hogyan ismerkedtél meg a kosárlabdával?
- Az édesanyám tanított meg a kosárlabda alapjaira, ő vitt le az első edzésre, nagyon megtetszett, és azóta a mindenemé vált ez a sportág. Az amerikai focit, és a baseballt is kipróbáltam, de ez fogott meg igazán.

- Mindig is profi játékos akartál lenni?
- Én nem ismerem a "hobbi" szót, végig profi mentalitással küzdöttem, és az volt a tervem, hogy a későbbiekben a kosárlabdából fogok megélni. Sikerült megvalósítani az álmomat, és még mindig kitart a lendület.

Kelly kezében nem dadog a labda.
Kelley kezében nem dadog a labda.

- Hogy jött képbe Magyarország?
- Ausztriából kerültem ide, kiváló lehetőségnek tartottam, hogy egy erősebb ligában mérethetem meg magam, és 6 év után elmondhatom: az egyik legjobb helyre jöttem. Nagyon megszerettem az országot, és rendkívül jól érzem magam.

- Sztojan Ivkovics személye mennyire befolyásolt abban, hogy Kecskemétre szerződtél?
- Az egyik legfontosabb tényező volt abban, hogy a Kecskemét mellett döntöttem. Az is megkönnyítette a dolgom, hogy néhány játékost személyesen is nagyon jól ismertem: Wittmann Krisztiánnal, Dénes Gáborral, és Bencze Zoltánnal együtt játszottam Pécsett, így nagyon könnyű volt számomra a beilleszkedés.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett a Kecskemét színeiben?
- Szeretném a lehető legtöbb meccset megnyerni a szezonban, és azért is jöttem Kecskemétre, mert természetesen újra be szeretnék jutni a rájátszásba, és ott is minél jobb eredményt elérni. A szurkolók támogatásában nagyon bízom, ahogy ismerem a kecskeméti fanatikusokat, nem rajtuk fog múlni.

- Melyik magyar játékost tartod jelenleg a legjobbnak?
- Inkább olyanokat mondanék, akik nagyon sokat fejlődtek az elmúlt évek alatt. Hanga Ádám, Keller Ákos nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül, Wittmann Krisztián a szememben óriásit lépett előre az elmúlt évek alatt, és még Molnár Andrást mondanám, akinek az egész kosárlabdához való szemlélete nagyon professzionális. Nekem azért örökre a kedvencem marad "Big Z" Bencze Zoltán.

- A visszavonulásod után is majd a kosárlabdával szeretnél foglalkozni?
- Ezen még nem gondolkozom, egyelőre nagyon jól érzem itt magam. Nyaranta mindig tartok edzéseket fiatal srácoknak egy kosárlabda táborban, amit én szervezek. Az edzősködés mindig egy lehetőség lesz számomra, hiszen nagyon szeretném tovább adni a tudásomat fiatal srácoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyesen is megtekintjük az új Alaptörvényt

A kecskemétiek immár személyesen is megrendelhetik Magyarország új Alaptörvényét a polgármesteri… Tovább olvasom