Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Tíz kilométernyi új kerékpárút épülhet Kecskeméten

Kecskemét – Az elkövetkező két évben 10 kilométer hosszúságú új kerékpárút építését tervezi Kecskeméten az önkormányzat – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Nagypál Sándor, fejlesztésekért felelős alpolgármester.
2012-ig további 10 kilométer hosszúságú új kerékpárút megépítését tervezi a kecskeméti önkormányzat – erről Nagypál Sándor, Kecskemét infrastrukturális fejlesztéseiért felelős alpolgármestere tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit. Nagypál Sándor hozzátette, az önkormányzat az előző ciklusban is nagy figyelmet fordított a kerékpárutak fejlesztésére. Ezt bizonyítja, hogy 2007 óta összesen 13,200 méternyi új szakaszt adtak át a kerékpárral közlekedő embereknek. Ezek közül kiemelhető a 44-es főút melletti 3 km-es, az 5202-es út melletti 4 km-es, és a Géza fejedelem és Mátyás tér közötti 2 km-es új szakasz. A Daimler út mellett eddig 1280 méteres szakaszon készült el a kerékpárút.

Nagypál Sándortól megtudtuk, hogy 2012-ig várhatóan újabb 10 kilométernyi kerékpárút épül Kecskeméten, illetve a város környékén. Amennyiben az időjárás engedi még novemberben elkezdik, de legkésőbb a jövő tavasszal befejeződik a Hetényegyháza és Kecskemét közötti szakasz megépítése.

A következő évek fejlesztéseinek hála még többen pattanhatnak majd biciklire Kecskeméten.
A következő évek fejlesztéseinek hála még többen pattanhatnak majd biciklire Kecskeméten.

Ezzel párhuzamosan felújítják a már korábban átadott aszfaltfelületeket is. 2011-re tervezik a Csalánosi út mellett egy másfél kilométeres, valamint a Mezei utcát a Kossuth körúttal összekötő 350 méteres bicikliút átadását is. A legkomolyabb fejlesztés a Mercedes-gyárhoz vezető kerékpárút kiépítése lesz. Erre jelenleg három alternatíva is létezik:

- A Dózsa György út – Ipoly utca – Szent László körút vonalán csatlakoznának be a Daimler út mellett már megépített szakaszhoz.
- A Bem utca – Kurucz körút – Műkerti sétány – Mártírok útja – Klebersberg Kunó utca – Mindeszenti körúton keresztül épülne meg az 5-ös számú főút gyárhoz vezető szakaszáig az út.
- A belvárosból indulva – Mezei utca – Juhász utca – Mindeszenti körút – Külső-Szegedi út – 5-ös számú főúton keresztül lehetne elérni a gyárat.


Ezeket a lehetőségeket még vizsgálják a szakemberek, további egyeztetések várhatóak, de a tervek szerint 2012-re mindenképp kiépülne a gyárig vezető kerékpárút is.

Olvasóink írták

 • 5. CsImre 2010. november 10. 23:32
  „Belterületen egy centi bicikliutat NEEE! Közúton, kerósávokat kell kijelölni, sok biciklitározót kirakni, mellékutcákban forgalomcsillapítani. A bicikliút szegregál, és csak a konfliktust generálja!”
 • 4. atomboy 2010. november 10. 14:08
  „A szeparalt kerekparutak nem javitjak, hanem jelentosen rontjak a komfortot. Es igaza van sagannak, nem kerekparutak hosszaval lesz ertekelheto a varos, hanem atjarhatosagot. A kerekparut alkalmazasa a varoson belul KERULENDO!
  Ha a Kecsekmet vezetoi tenyleg szeretnenek a kerekparosoknak kedveznie, javasolom, forduljanak a Magyar Kerekparosklubhoz szakmai tanacsokert: http://kerekparosklub.hu/”
 • 3. kecskeméti2 2010. november 10. 12:36
  „Legalább probálnak javítani a helyzeten, én így közelíteném meg.”
 • 2. sagan 2010. november 10. 12:21
  „Nem a kerékpárÚT kilométerek számától lesz egy település kerékpárbarát.
  Mikor fogják fel ezt a döntéshozók.
  A mellékelt képen lévő átcímkézett járda nem a kerékpárosokat szolgálja.”
 • 1. BaloghI 2010. november 10. 10:33
  „Nagyon örvendetes ez a fejlesztés, csak így tovább!
  Üdv: Egy biciklis”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakon kifizette a BMW árát - átverték

Csúnyán átvertek egy autóvásárlót a napokban egy interneten meghirdetett BMW személygépkocsival.
Tovább olvasom