Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Tízezer látogatót várnak a kecskeméti temetőbe

Nagy rohamra számítanak a köztemetőben halottak napján, ezért már most közel 20 munkás dolgozik egész nap, hogy méltóképpen fogadhassák a kilátogatókat.
A Kecskeméti Köztemetőben év közben 8-9 munkás foglalkozik a temető tisztaságával, ilyenkor viszont ez a szám megduplázódik annak érdekében, hogy méltó körülmények fogadják a várhatóan tízezer látogatót.
„ Az aszfaltos utakat gépi, illetve kézi erővel takarítjuk, gyűjtjük a faleveleket. A kavicsos, murvás területeket gereblyézzük, illetve gyommentesítjük. Feladataink közé tartoznak még a csapok és kutak ellenőrzése, igény szerint ezek javítása karbantartása" mondta el Herczeg Anikó, a Kecskeméti Városgazdasági Kft. Temetkezési részlegvezetője a KTV-nek.

A temetőben több fejlesztés is végbe ment az év folyamán, amelyek főleg a kényelmet szolgálják.
„ A virágbolt felőli bejárat egészen a ravatalozóig új aszfaltot kapott, valamint két földes utat térköveztünk le, mely a gyalogos forgalmat szolgálja. Főleg az urnafülkék megközelítését és a kolumbáriumokat díszíti"- tett hozzá Herczeg Anikó.
Ilyenkor persze mindenki koszorúkkal és virágokkal érkezik a temetőbe, vagy éppen itt, a temető közelében lévő virágboltokból szerzik be a virágokat. Van, aki az olcsóbb műanyag és olyan is akad, aki a drágább selyemvirágokat részesíti előnyben.

„ A régi sláger az a krizantém, de mostanában nagyon felkapottak a természetes alapú selyemvirágok. Ezek az úgymond nívósabb dolgok, de mennek az olcsóbb dolgok is, az idősebbek főleg a hagyományos műkoszorút veszik, ez leginkább pénztárcafüggő"- mondta el Kutasiné Anikó virágkötő.

Idén is korlátozni fogják az autóval való behajtást a temető területére. Mindhárom nap délelőtt 10 óráig csak mozgássérült igazolvánnyal ellátott autók hajthatnak be, 10 után már ezek sem. A korábbi évekhez hasonlóan kisbuszok szállítják majd a látogatókat a temető egész területén, ezeket bárki igénybe veheti, természetesen ingyenesen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyéről lopta a vörösrezet

Több, mint 100 kilogramm vörösréz drótot lopott el munkahelyéről egy 20 éves férfi Helvécián.
Tovább olvasom