Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Tízezrek éjszakáztak a múzeumokban Kecskeméten

Több mint negyven helyszínen zajlottak szombaton délutántól éjfélig a Múzeumok Éjszakája kecskeméti programjai.
Az érdeklődés óriási volt, akadt olyan múzeum, ahol időnként egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan sokan tekintették meg a látnivalókat.

A Cifrapalotával szemben, a főtéren bemutatkozott a lajosmizsei jurta tábor, és láthattak az érdeklődők hagyományőrző fegyvereseket is. Az egykori Városi mozi épülete előtti parkolóban veterán járműveket csodálhattak meg az érdeklődők. Számos helyen várták kézműves foglalkozásokkal a látogatókat.

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán a hagyományos kovácsmesterséggel ismerkedhettek a kíváncsiak, az épületben pedig régi, feliratos falvédőkből állítottak össze alkalmi tárlatot.

A Kandó Kálmán Szakközépiskola Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozata a Budai utcai fedett piacra települt ki erre az estére, közös alkotásra invitálva az embereket. Hatalmas volt a nyüzsgés a Bozsó Gyűjteményben is, melynek udvarán a gyerekek a szökőkútból horgászhattak, míg a felnőttek körében a Romkocsma is rendkívül népszerű volt.

Sokan voltak kíváncsiak a Kerámiák a vasfüggöny túloldaláról című alkalmi vitrintárlatra is. A helyszínek között ezúttal is retro buszokkal közlekedhettek azok, akiknek nem volt kedvük gyalogolni, illetve akik távolabbi célpontokat is fel akartak keresni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehervonat alvázán bújtak meg a határsértők

Egy tiltott kéjelgő és sok határsértő – szombati gyorsleltár Bács-Kiskun megyéből. Tovább olvasom