Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Több millióval tartozik Kecskeméten a Klubrádió

Kecskemét - Kecskeméten 3,6 millió forinttal tartozik a Klubrádió annak ellenére, hogy a Médiatanács korábban jelentősen csökkentette a két vidéki frekvencia díját, és részletfizetési lehetőséget is ajánlott.
Arató András szerint azért vannak súlyos anyagi problémáik, mert diszkriminálják őket.Hiába kapott kedvezményeket, továbbra is többmilliós a Klubrádió frekvenciadíj-elmaradása. A lap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól úgy tudja, a Klubrádió adásának kecskeméti sugárzásáért felelős Partner Rádió kft. 3,6 millió forintos, a Debrecenben sugárzó Lokomotív Rádió Kft. pedig 2,8 millió forintos tartozást halmozott fel a Médiatanáccsal szemben. A fizetési problémák nem újak, mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a Médiatanács a kecskeméti díjat 11 millióról 3 millió forintra, míg a debrecenit 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette, majd a debreceni tartozás kiegyenlítésére hat hónapos részletfizetési lehetőséget is adott, de az anyagi gondokkal küszködő rádió már az első részlettel elmaradt. A tartozások ellenére a műsorsugárzás zavartalan az említett régiókban.

A lapnak Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója elmondta: valóban nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerültek. – Szinte lehetetlenség úgy bevételeket szerezni, hogy nem tudjuk, meddig sugározhatunk. Már tizenkettedik alkalommal írunk alá két hónapra szóló ideiglenes engedélyeket, miközben több bírósági ítélet is megállapította már a tartós frekvenciához való jogunkat – fogalmazott. A Médiatanács engedményeit elismerte, de hozzátette: szerinte álságos úgy feltüntetni a segítséget, mintha különös kegyben részesültek volna, mert a többi rádió is kapott kedvezményt, csak az összegeket nem hozták nyilvánosságra.

– Igaz, hogy zsugorodik a reklámpiac, de korántsem lennének fizetési gondjaink, ha nem részesülnénk hátrányos megkülönböztetésben. A díjkedvezményeket üzleti titoknak minősítették, aztán érdekes módon a ránk vonatkozó adatokat mégis közzétették – hangsúlyozta Arató, hozzátéve: a Klubrádió budapesti frekvenciájának díját nem csökkentették, miközben az összes többi kereskedelmi rádióét igen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint kimondta a bíróság a Klubrádió esztergomi és tatabányai frekvenciákra benyújtott pályázatainak alaki érvénytelenségét, így törvénytelen a sugárzás folytatása a rádió e két frekvenciáján. A Klubrádió múlt hétfőn azt közölte: semmilyen bíróság nem mondta ki, hogy nem sugározhatnak Tatabányán és Esztergomban, azt viszont igen, hogy olyan pályázatot írt ki a Médiatanács, „amelyet nem lehetett szabályosan kitölteni".

Olvasóink írták

 • 1. klj-54 2012. december 04. 08:41
  „Pitiáner paranoiás kormányunk van!
  Létezik egy szinte senki által nem hallgatott de ellenzéki rádió, amit persze el kell taposni, bármi áron.
  Szalai Anomália tökéletesen végzi a dolgát, mert a bíróság szerint kitölthetetlen förtelmet adott ki pályázat helyett.
  Tehát mivel nem úgy van kitöltve ahogy Análmária szeretné, máris nem kell aláírni a szerződést.
  Persze ez azért öngól is, mert a neten hallgatható és sokan hallgatják is, bár talán a büdös életben nem keresték volna őket.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi készülődés a Wojtyla Házban

Ünnepi díszbe öltöztették a rászorulók a Wojtyla Ház ebédlőjét és homlokzatát, majd szombat délben… Tovább olvasom