Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Több száz új bérlakás épülhet Kecskeméten

Hozzájárult a kecskeméti közgyűlés ahhoz, hogy az önkormányzat tulajdonába kerüljenek a júliusi kormányhatározatban foglalt homokbányai ingatlanok, és a polgármester aláírja az ezzel kapcsolatos háromoldalú megállapodást.
Mint arról a delmagyar.hu korábban beszámolt, a Kormány nyáron döntött arról, hogy az állami tulajdonban és a Kecskeméti Főiskola kezelésében lévő homokbányai ingatlanok közül 12 darab ingyenesen a város tulajdonába kerülhet.

Ezek közül öt ingatlanon Kecskemét önkormányzata fejlesztési területet hoz létre a foglalkoztatás elősegítésének céljával, négy ingatlan a bérlakás-rendszer kialakítását, három ingatlan pedig oktatási célokat szolgálna majd. A kormányhatározat értelmében utóbbiakat a Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola és Övoda bővítése céljára kaphatja meg a város.

Jelenleg zajlik annak vizsgálata, hogy a meglévő épületek közül melyek felújíthatók és melyeket kell elbontani, milyen beépítéssel lehet korszerű, gazdaságos és élhető városrészt létrehozni.

Az oktatási célokra szánt ingatlanok esetében aggályként merült fel, hogy az új jogszabály értelmében a sazkképző iskolák január 1-től állami tulajdonba, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ fenntartása alá kerülnek, ez esetben pedig indokolatlan lenne az önkormányzati tulajdonba vétel, amennyiben nem változnak a hasznosítási feltételek. Ezért dr. Zombor Gábor polgármester javasolta a közgyűlésnek, hogy a grémium az MNV Zrt. útján kezdeményezze a Magyar Államnál a hasznosítási cél módosítását „Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának közreműködésével működtetett oktatási, nevelési intézmények és az azokhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése" célra. Az előterjesztésben szerepel: amennyiben a Kormány nem támogatja a hasznosítási cél módosítását, akkor az oktatási célokat szolgáló három ingatlan nem kerülne önkormányzati tulajdonba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltatás közben jöttek a szülési fájások

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőre szombat hajnalban eljárást kezdeményezett egy… Tovább olvasom