Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Tömeges ablakcsere a kecskeméti kórházban

Több mint ezer nyílászáró cseréje fejeződik be a napokban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának hotelépületében; a 141 millió forintos költség felét pályázaton nyerte el a kecskeméti intézmény, a másik felét a fenntartó biztosítja - közölte a megyei közgyűlés alelnöke szerdán a kórházban tartott sajtótájékoztatón.
Rausch Sándor elmondta: a szeptemberben megkezdett nyílászárócseréket kevesebb mint két hónap alatt befejezi a kivitelező, a beruházással elérhető energiaköltség-megtakarítás éves szinten megközelítheti a 17 millió forintot.

Hegedűs Iván, a kórház gazdasági igazgatója beszámolt arról, hogy a kórház 3647 ablaka közül 1008-at sikerül most kicserélni, a fennmaradók cseréjére pedig tovább pályázik az intézmény. A tervek között szerepel a tető hőszigetelésének a megújítása és a külső homlokzati hőszigetelés is. A gazdasági igazgató kitért arra: a 30 éves, elhasználódott fa- és fémszerkezetű nyílászárók cseréjével a kórháznak az volt a célja, hogy komfortosak legyenek a kórtermek és energia megtakarításával csökkentsék a működési költségeket.

Horváth Attiláné, a kórház PR-menedzsere kiemelte: mivel az osztályok, irodák ablakcsere utáni kifestésére a kórháznak már nem volt pénze, számos helyiség a dolgozók munkájával, az általuk szerzett alapanyagból újult meg.

Gera László, a traumatológia osztályvezető főorvosa elmondta: az osztályán dolgozó orvosok és ápolók ecsetet és festőhengert fogtak a munkaidő végén, és miután ellátták és az érintett helyiségekből átköltöztették a betegeket, kifestették az egész osztályt. Ez a 25 kórtermet, az irodákat, a kisegítőhelyiségeket, az orvosi szobákat és a folyosót is beleértve összesen mintegy 3200 négyzetméter felületet jelentett. A szükséges alapanyagot és szerszámokat gazdasági társaságok biztosították térítésmentesen a kórháznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétgólos hátrányból jutott tovább a KTE a kupában

A KTE labdarúgó együttese 3-2-re győzött a Mezőkövesd otthonában a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Tovább olvasom