Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Tovább menetel a kecskeméti felsőoktatás

Kecskemét – Csütörtök este kihirdették a 2011 szeptemberében induló képzések ponthatárait. A Kecskeméti Főiskolán ősztől több mint 1000 elsőéves kezdheti meg a tanulmányait.
– Jóllehet idén kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, a főiskolának ugyanannyi elsőévese lesz. Ezzel továbbra is őrizzük pozíciónkat az egyetemek, főiskolák között – értékelte a felvételi eredményeket Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora. Kállai Erzsébet, a főiskola sajtóreferense elmondta, örülnek annak, hogy tavalyhoz képest nem csökkent a gólyák létszáma, hiszen a környező nagyvárosok nagy múltú egyetemei elszívják a diákokat Kecskemétről.

Szeptembertől 1046 elsőéves kezdi meg tanulmányait a Kecskeméti Főiskolán: a három kar közül idén a GAMF Karnak sikerült a legjobban a beiskolázás, 115-tel többen jutottak be, mint tavaly. A GAMF Karon 662, a Kertészeti Főiskolai Karon 130, a Tanítóképző Főiskolai Karon 254 elsőéves kezdheti meg szeptemberben tanulmányait.

2011-ben a GAMF volt a legnépszerűbb.
2011-ben a GAMF volt a legnépszerűbb.

A Kecskeméti Főiskola szakjai közül a levelező óvodapedagógus és tanító szakokra kellett a legtöbb pontot gyűjteni, 382-t, de a levelező kertészmérnök és környezetgazdálkodási agrármérnöki szakokon is 358 pontra volt szükség a bekerüléshez. A GAMF Karon egyedül a műszaki menedzser szakon lépte át a ponthatár a 300-as határt, mérnök informatikus szakra – az országos keretszámok megemelése miatt – már 200 ponttal be lehetett jutni.

A legtöbb szakon adott a lehetőség a pótfelvételire költségtérítéses képzésre mindazok számára, akiket nem vettek fel sehova. A pótfelvételire egy szak megjelölésével augusztus 9-ig lehet jelentkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezreket vitt el az idős nénitől egy trükkös tolvaj

340 ezer forintot zsákmányolt egy trükkös tolvaj még szerda délután egy idős kalocsai nénitől.
Tovább olvasom