Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Továbbra is veretlen a kecskeméti röplabdacsapat

A Kádár Kecskeméti Röplabda Club Pécsre utazott, ahhoz a Pécs csapatához, mely idén jutott fel az első osztályba, valamint otthon még veretlen.
Az első szett a vendégek elvárása szerint folyt. 9:12-es kecskeméti vezetésnél kértek a hazaiak először időt. De ez nem tudta kimozdítani a vendég csapatot és 10:16-nál, Szappanos Máté ász nyitásával mentek el a második technikai szünetre. A szünet után a hazaiak elkezdtek kapaszkodni, de 18 pontnál nem jutottak tovább. Így 0:1 a Kecskemétnek.

A második szett hazai vezetéssel kezdődött. A mecseki gárda 4:3-ig vezettek. Ekkor a vendég kecskemétiek kiegyenlítettek, majd át is vették a vezetést. 8:14-nél kértek a pécsiek időt. Majd 13:20-nál ugyanez következett. A szettet végül 19:25-re a Kádár Kecskeméti Röplabda Club nyerte. 0:2

A harmadik szett már egy kisebb meglepetést okozott. Ezt a szettet a pécsiek elvették az esélyesebb kecskeméti gárdától. Fej-fej mellett haladt a két csapat, 12:13-nál hazai időkérés, 20:20-nál pedig a vendégeknél Török Roland pályára lépése szakította meg kis időre a küzdelmet. 22:20-nál viszont Gyurkó Sándor kért időt. De ez nem segített, 25:23-ra a hazaiak nyerték a szettet. 1:2

A negyedik szett már hasonló volt az első két szetthez. 7:11-nél kértek a pécsiek időt. Megemlítendő egy nagyon szép és hosszú labdamenet, melyben szép mentések, védések, támadások egyaránt szerepet kaptak. A nézők hosszú tapssal jutalmazták. Még akkor is, hogy a kecskeméti gárda szerzett belőle pontot és lett 9:14 az állás. A szettet végül 16:25-re nyerte a Kádár Kecskeméti Röplabda Club, összesítésben 1:3 a vendég csapatnak. Ezzel tizedik mérkőzésüket nyerték meg, valamint megszakították a pécsiek otthoni veretlenségét.

Gyurkó Sándor, a Kádár Kecskeméti Röplabda Club edzője a KESPORTnak a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:

- Vegyesek az érzéseim, ebben a teremben még bajnokit nem nyert csapat idén, de nekünk sikerült. A Pécs harcosan, jól játszott, mi azonban megint a harmadik játékrészben vesztettünk. Már több mérkőzésen is így történt, valami ilyenkor mindig történik a fejekben. Még mindig sok hibával játszunk, és ezen is változtatni kell. Pádár Krisztián nagyon mélyponton volt ma, és még változtatási lehetőségem sem volt, mert Farkas Péter egyetemi elfoglaltságai miatt ma el sem utazott velünk. Így féloldalassá vált a csapat, és sokkal több teher hárult a feladó előtt játszó játékosokra.

Gyurkó Sándor a mérkőzés után Csányi Dániel és Szabó Tamás játékát emelte ki.

A junior csapat 3:0-ra nyert a PTE-PEAC junior csapata ellen.

A fiúk vasárnap, november 18-án, este 6 órakor a Pécs csapatát fogadják Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban, az NB 1. 11. fordulójában. Mindenkit szeretettel várunk!

PTE-PEAC - Kádár Kecskeméti Röplabda Club: 1:3 (18, 19, -23, 16)

Kádár Kecskeméti Röplabda Club: Tóth A., Dorcsák L., Erki M., Szappanos M., Csányi D., Pádár K.

Csere: Szabó T. (liberó), Török R.

Edző: Gyurkó Sándor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegverekedés Tiszakécskén

Négy abonyi férfi rátámadt négy helybéli fiatalra az egyik tiszakécskei sörözőben vasárnap… Tovább olvasom