Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Tragédia a tornaórán: nem érte külső hatás a 17 éves fiút

R. András társaival együtt éppen tornaórán kosárlabdázott, amikor egyszer csak a szívéhez kapott, majd elterült a földön. Édesanyja végignézte fia haláltusáját.
– Még csak 3-4 perce játszhattak, amikor a tragédia bekövetkezett – mondta el Ágoston Tibor, a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola főigazgatója. – András az arcára esett, mindenki rögtön tudta, hogy nagy a baj. A tornatanárnő pár másodpercen belül ott termett, és megkezdte az újraélesztést. Később a mentők vették át tőle a feladatot. Több mint fél órán át küzdöttek a fiú életéért, amit Andris helyszínre rohanó édesanyja is végignézett. Sajnos nem sikerült megmenteni Andris életét – mondta szomorúan a főigazgató.
A Blikk információi szerint a mentők arra gyanakodnak, hogy gyermekkori szívprobléma okozta a fiú halálát, de biztosat csak a boncolást követően lehet megállapítani.
A mentők diagnózisa szerint szívroham okozhatta a tragikus halálesetet. Az igazgató szerint András a kosarazás közben nem botlott meg, és nem is ütközött össze senkivel, külső hatás tehát nem érhette; az igazgató úgy tudja, a fiú vérnyomáscsökkentő gyógyszereket is szedett.

A tragédia az egész iskolát megrázta, rögtön haza is küldték a gyerekeket. András osztálytársai végignézték az újraélesztési kísérlet elejét, velük csütörtökön egész nap pszichológus foglalkozott az iskolában. Óráikat tegnap párban tartották meg a tanárok, hogy minél jobban oda tudjanak figyelni a gyerekekre.
Andrást az egész iskola élénk, jókedélyű gyereknek ismerte, mindig a középpontban szeretett lenni.

Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a diák halálának okait a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméten járt a szerb vezérkar főnöke

Helikopterrel érkezett a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisra Ljubiąa Dikocić altábornagy, a Szerb Haderő Vezérkarának főnöke. Tovább olvasom