Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Túl élethűre sikeredett a városházi tűzriadó

Még a képviselő-testületi ülést is félbe kellett szakítani csütörtök délelőtt, mert tűz ütött ki a városháza egyik irodájában. A vészhelyzet annyira valósághűnek tűnt, hogy a közgyűlés tagjai is meglepődtek akkor, amikor el kellett hagyniuk a termet.
A Halas Tűzvédelem Kft és a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség közös gyakorlatot tartott a városházán. A próbariadóról csak nagyon kevesen tudtak, így meglepődtek, amikor el kellett hagyniuk az épületet. A képviselő-testület rendkívüli ülését is meg kellett szakítani. Közben a házasságkötő terem melletti helyiségből és a művelődési osztály borult füstbe.

A riasztott tűzoltók két személyt menekítettek ki az épületből, egyiküket eszméletlen állapotban. A gyakorlatot az is nehezítette, hogy a feltételezések szerint a tűzoltásvezető súlyos sérülést szenvedett, ezért át kellett adnia az irányítást másnak. A próbariadó alig háromnegyed órán át tartott, ezután mindenki visszatérhetett az irodájába. Mint a Halas Tűzvédelem Kft képviselőjétől megtudtuk a kiürítés időn belül megtörtént.

A tűzoltóság és a katasztrófavédelem is értékelte a beavatkozók tevékenységét. Babud Jenő alezredes azt mondta, hogy hasznosak ezek a gyakorlatok, ráadásul a városházán hosszú évek óta nem volt ilyen jellegű próbariadó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy nap után megtalálták a Dunában elmerült férfi holttestét

Megtalálták a hétvégén eltűnt fiatalember holttestét a Dunában csütörtökön. Tovább olvasom