Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Tűzifás csalók rendőrkézen

Őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök azt a négy gyanúsítottat, akik több köbméter fával kevesebbet szállítottak a kifizetett mennyiség helyett.
Egy kecskeméti sértett tett bejelentést a rendőrségre 2014. május 13-án arról, hogy egy újságban megjelent hirdetés alapján tűzifát rendelt, azonban a lakcímére - a megbeszélt és kifizetett mennyiség helyett - jóval kevesebbet szállítottak. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeképpen kiderült, hogy Kecskeméten és az ország más területein is több, hasonló jellegű bűncselekmény történt, így felmerült a gyanú, hogy ugyanaz az elkövetői kör károsított meg további négy sértettet.


A nyomozás adatai szerint az ismeretlen tettesek 2014 májusától novemberéig, több újságban is hirdetést adtak fel arról, hogy tűzifát értékesítenek. Minden esetben több köbméter fával kevesebbet szállítottak a kifizetett mennyiség helyett. Kiderült, hogy a vevőkkel S. Tünde 42 éves pécsi lakos vette fel a kapcsolatot, a megrendelt szállítmányt pedig N. István 62 éves és egy 17 éves pécsi, valamint O. János 29 éves sámodi lakos pakolta le a sértetteknél.

A csoport tagjait 2014. november 13-án 5 óra 15 perckor, Pécsen fogták el a kecskeméti nyomozók. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során telefonokat, több GPS-t, számítógépet, pénzt és feljegyzéseket foglaltak le a rendőrök.

S. Tündét csalás bűntett és csalás vétség, három társát csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd kezdeményezték az őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatásának indítványozását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akácfát lopott

Tetten érték a soltvadkerti körzeti megbízottak az 54 éves férfit. Tovább olvasom