Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Új helyen a szülészet és koraszülött-osztály a kiskunhalasi kórházban

Nagyobb alapterületen, nagyrészt megújult berendezésekkel és új szolgáltatásokkal zárul a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház struktúraváltásának újabb fejezete.
Nagyobb alapterületen, nagyrészt megújult berendezésekkel és új szolgáltatásokkal zárul a társadalmi infrastruktúra fejlesztését célzó kórházi átalakítás egyik újabb fejezete: a héten új, végleges helyére költözik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház szülészeti és koraszülött-ellátó osztálya. Az Új Széchenyi Terv keretei között 2 milliárd 860 millió 741 ezer 693 forint összeget nyert a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház.

A "Struktúraváltás a halasi kórházban" című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alaptárs finanszírozásával valósul meg. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 2010-ben indult, TIOP 2.2.4 elnevezésű programjának újabb fejezete zárul a héten. A szülészeti és koraszülött-ellátó osztályt átmenetileg, az átalakítás építészeti munkálatainak előrehaladtával – a kivitelezési fázisok időszakára – az épület 9. emeletén helyezték el. A kórházi épület déli, Semmelweis téri frontján megvalósuló toronyépítési és bővítési munkálatainak eredményeként befejeződtek a korábbi helyszínen, a kórház 3. szintjén végzett átalakítási munkálatok, illetve megtörtént a műsza ki átadás.

- Ezen a héten már csupán a birtokbavételi eljárás van hátra – jelentette be az intézmény üzemeltetési igazgatója. Varjú József közölte, hogy az átköltöztetés folyamatára október utolsó hétvégéjét jelölték ki.

- Az átalakítás révén megvalósult a szülészet átfogó modernizációja is. Az új, egyágyas szülőszobákkal lehetővé válik, hogy a közvetlen hozzátartozó együtt lehessen a vajúdó anyával. A szülőszobákkal együtt megújult a császárműtő is. A technikai gyarapodást többek között négydimenziós ultrahang- készülék, több új inkubátor és számos más korszerű berendezés is segíti. A szakmai-ellátási minőségjavítást szülésre felkészítő tanfolyam, kiterjedt védőnői ellátás biztosítja, továbbá olyan komfortos, kis létszámú szobák, amelyekben az anyák 24 órában együtt lehetnek gyermekükkel – összegezte Lengyel János orvosigazgató.

Az átalakítások révén, az említett toronyépítés eredményeként nőtt a szülészeti és koraszülött-ellátási feladatokra igénybe vehető alapterület is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 részvevő a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Tökös Napján

A több éves hagyománnyal rendelkező Tökös Nap című rendezvény fő célja ezúttal is egy régi népszokás… Tovább olvasom