Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Új logisztikai központot avatott a Duvenbeck

Kecskemét - A Duvenbeck cégcsoport mintegy 30 vállalkozása a fő profilt jelentő, a magas színvonalú logisztikai és szállítmányozási tevékenységgel a kontinens 8 országában van jelen.
E kiterjedt céghálózatba illeszkedve jött létre a kecskeméti leányvállat.


A Duvenbeck cégcsoport 2011 évben, a Mercedes Gyár üzleti partnereként kezdte meg magyarországi tevékenységét, fejlesztését. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzattól ez évben megvásárolta a Mercedes gyár 2. kapujával szemben elterülő 3 hektár nagyságú fejlesztési területet. E területen még ez év tavaszán megkezdődött a Mercedes gyár kiszolgálását biztosító logisztikai központ építése, mely 2011 év szeptember 1.- jén átadásra került. A központ építése 200 új munkahely létrejöttét eredményezte ezidáig. A Mercedes Benz Gyárral kialakított partneri együttműködés fejlődése az üzleti lehetőségek bővülését eredményezte.

Az együttműködés bővülés, az üzleti kapcsolat alapját jelentő magas színvonalú úgynevezett Just-In-Time, illetve Just-In-Sequence rendszerű alkatrész beszállítás mennyiségének folyamatos növekedése eredményeképpen, valamint a szállítmányozási igények jelentős növekedése miatt szükségessé vált az előre tervezett második ütemű fejlesztés mielőbbi megvalósítása.

E fejlesztés az előző ütem befejezésének évfordulóján kezdődött el. Péntekre az előzetesen meghatározott időpontra, 95 munkanap alatt a Kecskemét Megyi Jogú Várostól 2011 évben vásárolt területen, a Duvenbeck Immo Kft. beruházásában, elkészült a Daimler úti DUVENBECK Logisztikai Központ meglévő épületének fejlesztése.

A fejlesztés második ütemeként 7200 m2 alapterületű logisztikai célú raktározási felület, 2200 m2 fedett tároló tér, közel 200 m2 iroda- és a dolgozókat szolgáló szociális létesítmény, továbbá épületben tervezett tevékenység kiszolgálására telephelyen újabb 4500 m2 közlekedés – és rakodás célját szolgáló burkolt felület, a Mercedes gyári beszállítás biztonságát szolgáló Daimler úti újabb közúti csatlakozás, és az üzembiztonságot szolgáló közmű – és információ technikai hálózat építése került megvalósításra. A már meglévő mintegy 200 munkahely további bővülése várható.

A téli időjárás eredményezte akadályozó körülmények ellenére, a beruházást irányító Út - Híd Mérnöki Iroda Kft. , a kivitelezést végrehajtó Elő - Szer Kft., és a Duvenbeck cég szoros mindennapi együttműködésének eredményeképpen valósult meg.

A sikerhez nagymértékben hozzájárult a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzat Építéshatóságának és az érdekelt hatóságoknak érdemi segítő munkája.

A műszaki átadás nem befejezést, hanem a Thomas Duvenbeck Holding GmbH. Kecskeméten tervezett, a Mercedes Gyár kiszolgálását célzó, illetve a Közép – és Kelet Európai jelenlétét biztosító régió központ létrehozásának egy fontos állomása.

A régiós jelenlét folyamatos erősítése érdekében, a Duvenbeck Immo Kft. a meglévő logisztikai központ területéhez szervesen kapcsolódó, további mintegy 5 hektár nagyságú fejlesztésre alkalmas területet vásárolt Kecskemét Várostól a közelmúltban.

A logisztikai központ fejlesztése a rendelkezésre álló építési engedélyek birtokában az üzleti igények alapján reményeink szerint a közeljövőben dinamikusan folytatódhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgálaton kívüli rendőr fogott el egy rablót Tompán

Egy szolgálaton kívüli rendőr fogott el hétfőn Tompán egy rablót, aki dulakodás után egy kisboltból a pénztárgép fiókjával és az abban lévő pénzzel megpróbált elmenekülni. Tovább olvasom