Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Új paprikafajokat hoznak létre Kecskeméten

A kecskeméti Univer Product Zrt. az Új Széchenyi Terv két pályázatán fűszerpaprika nemesítésre, valamint sütőüzemi technológia fejlesztésre 135 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert - közölte Bazsó Rita, az Univer Product Zrt. termékkategória menedzsere.
Az Új Széchenyi Terv piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázatán 116,6 millió forint elnyert támogatással, 201,8 millió forint összköltségű projekt keretében két új multirezisztens fűszerpaprika hibrid nemesítése és fajtabejelentése valósul meg.

Az Univer Product célja, hogy fűszerpaprika termékei nyersanyagbázisául olyan fajták álljanak rendelkezésre, amelyek a jelenlegiekhez képest bőtermőbbek, vírus- és baktérium rezisztenciával rendelkeznek, beltartalmi értékeik magasabbak a meglévő fajtákénál.

Az Univer konzorciumi partnere a Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Nonprofit Közhasznú Kft. a magyar fűszerpaprika nemesítés, fajtafenntartás és vetőmag-forgalmazás meghatározó intézménye.

A gazdasági társaság a magyar ételízesítő piac meghatározó vállalkozása, fő termékei közé tartoznak a nyers, csípős magyar fűszerpaprikából készült darálmányok, krémek, szeletek.

A kecskeméti Univer Product 18,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázati kiíráson is.

A 38,5 millió forint összköltségű projekt keretében kelesztő kamrát és sütőkemencét építenek be, amelyek kedvezőbb kelesztési és sütési technológiájából következően a termékek minőségének nagyfokú javulását eredményezik.

Az Univer Product sütőüzeme régiós szereplő, pozícióját erősíteni tudta a Lipóti Pékséggel létrejött megállapodással. A Lipóti márkanév és hagyományos technológia párosult az Univer gazdaságos üzemméretével, valamint a cégcsoport értékesítési csatornáinak kihasználásával.

A száz százalékban magyar tulajdonú Univer csoport 2011-ben 29 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 230 millió forinttal többet az előző évinél.

A zártkörű részvénytársaságokból álló Univer holdinghoz tartozó, élelmiszeripari termékeket gyártó Univer Product Zrt. árbevétele 2011-ben 16 milliárd forint volt, dinamikusan nőtt a 2007-ben elért 11,4 milliárd forintról.

A holding közel 1.300 embert foglakoztat. A cégcsoporton belüli átlagfizetés 221 ezer forint volt 2011-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset és útzár az M5-ös autópályán

Egy pótkocsis tehergépkocsi és egy személygépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizse… Tovább olvasom