Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Új vezető a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelemnél

Farkasinszki Lóránt lett a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság új vezetője. Elődjét a Csongrád megyei katasztrófavédelem élére nevezték ki.
Bakondi György altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2011. december 15-vel Farkasinszki Lóránt tűzoltó őrnagyot nevezte ki a Bács-Kiskun megyei igazgatóság vezetőjének, egyúttal tűzoltó alezredessé léptette elő.

A szerdán Kecskeméten tartott állománygyűlésen bemutatkozott a jogi és műszaki diplomával is rendelkező Farkasinszki Lóránt. Szatmári Imre alezredest váltja, akit a Csongrád megyei katasztrófavédelem élére nevez ki az altábornagy.

Bakondi György az új vezető beiktatásán elmondta: a katasztrófavédelmet 2012. január 1-jétől számos jogszabályváltozás érinti. A főigazgató szerint új típusú munkavégzésre és új szemléletmódra van szükség az új jogszabályi környezetben.

Az altábornagy hangsúlyozta: január 1-jével kormányzati koordinációs bizottság jön létre, amelynek a miniszterelnök lesz a vezetője; a megyei védelmi bizottság vezetője a megyei kormányhivatal vezetője lesz a megyei közgyűlés elnöke helyett, és a 15 ezer lakosúnál nagyobb településeken főállású közbiztonsági referens segíti majd a polgármesterek munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falat kibontva törtek be egy óvodába

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 31 éves férfit, aki korábban két társával együtt a falat kibontva… Tovább olvasom