Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Újabb 12 évig Gong a rádió

Kecskemét – A Gong Rádió 12 évre nyert frekvenciát, így továbbra is a térség piacvezető hangjaként marad a mindennapi életünk része. Az új szerződés aláírása nemcsak a rádió, hanem a hallgatók életében is változást hoz: a forma marad a régi, a tartalom viszont különbözik Kecskemét és a többi település között. A városban ezentúl a Gong FM-et hallhatjuk.
Valljuk be, szükségünk van arra, hogy a reggeli kávé közben valaki a fülünkbe duruzsolja a legfrissebb információkat, mielőtt munkába indulunk. Nem is igazi kecskeméti, aki nem Jámbor Csaba hangjára próbál észhez térni a hajnali órákban. A könnyed, vidám hangvétel és a helyi közélettel foglalkozó műsorok meghozták a Gong Rádió stabilitását: Kecskeméten és környékén a rádiót hallgató közönség majd 40 százaléka a Gong frekvenciáira kapcsol, ha választani kell.

– Idén nemcsak a karácsonyt, hanem a frekvenciapályázat elnyerését is megünnepelhetjük a stábbal. Ismerve magunkat, hatalmas buli elébe nézünk – árulta el a delmagyar.hu-nak Jámbor Csaba, a Gong Rádió programigazgatója. A kecskeméti székhelyű rádió elnyerte a helyi és körzeti médiaszolgáltatási lehetőségek hasznosítására kiírt pályázatot, így további 12 évig biztosan a térség hangja marad.

A stúdióban Jámbor Csaba  vezeti a Gong reggelt. Fotó: Nagy László.
A stúdióban Jámbor Csaba vezeti a Gong reggelt.
Fotó: Nagy László.

Tőzsér Judit, a Gong Rádió ügyvezető-tulajdonosa hétfőn írta alá az új műsorszolgáltatási szerződést, amely új korszakot hoz mind a rádió, mind a hallgatók életében: – Elérkezettnek láttuk az időt, hogy további fejlesztésekkel még hatékonyabban szolgáljuk a hallgatóinkat, vagyis Kecskeméten és a térség többi településén más tartalmat kapnak az eddig megszokott műsoraink. A kedvenc műsorvezetőjétől azonban senkinek sem kell búcsút vennie – magyarázza a változásokat Csaba. Így keddtől a 96.5 MHz-en, Gong FM néven kifejezetten kecskemétieknek szóló információkkal, hírekkel várják a hallgatókat.

Gong-történelem

1995 augusztusa: a Hírös Napok alatt kísérleti jelleggel sugározza adását.
1996 januárja: megalapítják a Gong Rádió Kft-t., megindul a rendszeres műsorszolgáltatás délután 4-től hajnali 4 óráig.
1998 októbere: az ORTT határozata alapján immár 24 órában sugározhatja műsorát a Gong Rádió.
2002 márciusa: az ORTT hálózatos műsorszolgáltatóvá nyilvánítja a kecskeméti székhelyű adót.
2010 februárjában: egységesítik a műsorrendet.
2011 októbere: 12 évre nyer frekvenciát a Gong Rádió.

A 16 évvel ezelőtt a Hírös Napok alatt csupán kísérleti jelleggel sugárzó rádió mára a térség piacvezető médiumává vált: öt megyében, hét településen – többek között – Kecskeméten, Kecelen, Solton, Nagykőrösön, Gyömrőn, Csongrádon és Baján gong a rádió.

Szinte a semmiből varázsolt birodalmat Tőzsér Judit ügyvezető-tulajdonos. – Mindössze 6 millió forinttal indultunk az elején – árulja el. A rádió az első pár évben a pénztelenség problémájával küzdött, még egy meghibásodott mikrofon kicserélése is anyagi nehézségeket jelentett. Mára azonban jövedelmező, gazdaságilag is biztos alapokon áll. - Üzleti partnereink hűségesek, érzik a rádiós hirdetés hatékonyságát. Más megyékből is egyre több vállalkozó keresi rádiónkban a megjelenési lehetőséget - mondja Tőzsér Judit.

A delmagyar.hu idén augusztusban a Gong Rádió stúdiójában járt, ahol Jámbor Csaba fogadott minket, és még a keverőpult mögé is beülhettünk a Gong reggel közben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilinszky-Díjat kapott Bahget Iskander

A szíriai születésű, kecskeméti fotóművész, Bahget Iskander kapta idén a Pilinszky Díjat. Tovább olvasom