Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Újabb 34 millió forint a belvíz elleni védelemre

Kecskemét – A városüzemeltetési bizottság döntésének értelmében talajterhelési díjból tavaly befolyt mintegy 34 millió forint felhasználását úgy módosították, hogy az javarészt a belvíz elleni védekezést szolgálja.
Kedden ülésesett Kecskemét közgyűlésének városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottsága. Ezen úgy határoztak a tagok, hogy a talajterhelési díjból tavaly befolyt mintegy 34 millió forintból 21,5 millió forintot az Őszirózsa utca térségében költenek védekezésre és mentesítésre. További 3,5 millió forintot a város belvízvédelmi tervének aktualizálására, mintegy 8 millió forintot pedig a zárt csapadék csatornák tisztítására fordítanak. Ezen kívül több mint egymillió forintot szánnak a Csukás éri csapadék csatorna nyílt szakaszának zárttá tételére, amelyről még tavaly döntött a bizottság.

A grémium elfogadott négy olyan beszámolót is, amelyek különböző 2010-es előirányzatok felhasználásáról szólnak. Az előterjesztésekből megtudhattuk: a természetvédelmi feladatok 4 milliós előirányzata egyebek között közjóléti fejlesztéseket szolgált a Széktó Szabadidőközpontban, de ebből a keretből alakítottak ki mesterséges odútelepeket is a védett madárfajok számára. Temetőfenntartásra közel 68 millió forint állt rendelkezésre, amely magába foglalja a temetők takarítását, az őrzést, az energiahordozókat, a fűnyírást is. Köztisztasági feladatokra december végéig 226 millió forintot, parkfenntartásra pedig közel ugyanekkora összeget fizetett ki a város. Ez utóbbi előirányzaton belül a legnagyobb tételeket a fűnyírás – 84,5 millió forintot - valamint a faápolás – 50 millió forintot - tesz ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lechner hagyaték Kecskeméten: viharvert épületek várják a felújítást

Egyre rosszabb állapotba kerül Kecskemét két jellegzetes, szecessziós jellegű épülete, a városháza épülete és az Iparosház. Tovább olvasom