Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újabb botrány Félegyházán: szabálytalan a vagyonvédő céggel kötött szerződés is?

Szabálytalanul köttetett meg tavaly év végén a városháza őrzés-védelmét ellátó cég és az önkormányzat közötti szerződés – ezt állítja Kollár László önkormányzati képviselő, ezért feljelentést tett a rendőrségen.
Dokumentumokkal a kezében bizonygatta, hogy a feladat ellátására kiírt pályázatot még meg sem kapták az erre felkért cégek, amikor ajánlataikat már benyújtották. Ebből gondolja – szakértő jogászokkal egyeztetve -, hogy a megbízásról jogsértő módon, korábban egyeztettek és döntöttek.

Kollár László jogosulatlan gazdasági szerződéskötések miatt tett feljelentést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. A jobbikos önkormányzati képviselő többek között azt is kifogásolja, hogy a megbízási szerződésről, amelyet Kapus Krisztián polgármester írt alá, sem a gazdasági bizottság, sem a képviselő-testület nem tárgyalt. De az is aggályos számára, hogy a pályázatra felkért cégek előbb juttatták el az önkormányzathoz ajánlataikat, mint ahogy megkapták a tender kiírását.

Az önkormányzati képviselőnek és szakértőinek nem csak a pályázatok beadásának határidejével, illetve a döntéshozatal mikéntjével akadt problémája.
Kollár László kifogásolta azt is, hogy a tenderre jelentkező bajai cégek tulajdonosi köre szoros kapcsolatban áll egymással.

Kiskunfélegyháza jegyzője egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügy kapcsán. Annyit mindenesetre meg lehetett tudni, hogy a tavaly decemberben megkötött szerződést januárban már felbontották, és az őrzés-védelem feladatait az önkormányzat maga oldja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmillió volt a széfben, egyben ellopták

Egy kisebbfajta vagyont tartalmazott az a széf, melyet egy Kalász utcai családi házból loptak el… Tovább olvasom