Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb buszgyártó kampányolt Kecskeméten - fotó

Bemutatkozott Kecskeméten a szakma és a sajtó képviselői számára a Volvo 7700 Hybrid autóbusz.
A sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatón dr. Zombor Gábor polgármester köszöntötte a vendégeket, majd dr. Nagy Gábor, a KIKSZ özlekedésfejlesztési Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélt a környezetkímélő technológiák jelentőségéről a hazai közlekedésfejlesztési projektekben. A járműről prezentációt tartott Szűcs Árpád, a Volvo Hungária Kft. hazai autóbusz értékesítési vezetője, végezetül Grieger Ernő, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. forgalmi igazgatója a Volvo hibridbusszal kapcsolatos miskolci tapasztalatokról számolt be. Mint megtudtuk, évek óta sorozatban gyártja a Volvo a hazánkban is jól ismert 7700-as, végig alacsonypadlós, városi típus dízel-elektromos hibrid hajtású modelljét, amelyből már közel félezer példány fut Európa városaiban, az utazóközönség, a gépkocsivezetők és az üzemeltetők legnagyobb megelégedésére. Idén tavasszal pedig Miskolcon forgalomba állt az első magyarországi 7700 Hybrid, amellyel szintén igen kedvezőek a kezdeti tapasztalatok. A járművet az elkövetkező napokban Kecskeméten is kipróbálják.

Volvo buszok a város főterén.
Volvo buszok a város főterén.

Csütörtökön az érdeklődők két autóbuszt is megcsodálhattak a Városháza előtt, ezek egyike Prágából, a másik pedig Miskolcról érkezett a bemutatóra. A Prágából érkező autóbuszt július 11. délutánjától egy héten keresztül a Kunság Volán forgalomba állítja. Ez idő alatt a jármű várhatóan az összes helyi vonalon megfordul.

A város lakói is tesztelhetik az autóbuszt.
A város lakói is tesztelhetik az autóbuszt.

Kecskemétnek jelenleg három közlekedésfejlesztési projektje van folyamatban: intermodális pályaudvar és kapcsolódó közösségi közlekedés fejlesztése, térségi elérhetőségek javítása, elővárosi közlekedés fejlesztése. A helyi közösségi közlekedés fejlesztésének keretében a város hibridhajtású autóbuszok beszerzését tervezi, közbeszerzési eljárással. Fontos, hogy a szakemberek és lehetőség szerint a lakosság is megismerkedjen az új, energiahatékony és környezetkímélő technológiával, és minél több járműtípusról szerezhessen személyes tapasztalatokat. Ennek érdekében a közelmúltban megtörtént a Mercedes hibridbusz bemutatása, amelyet most a Volvo 7700 Hybrid követ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szabályok a Dunán

Új hajózási szabályok érvényesek év elejétől, ezek egy része a vízitúrázókra is vonatkozik. Tovább olvasom