Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Újabb kétszáz munkahely létesül Kecskeméten

Kecskemét - A Mercedes gyár tőszomszédságában két éven beülül kétszáz új munkahelyet teremt egy logisztikai központ.
A MAPI Zrt. és a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. 14 ezer négyzetméteren megvalósuló logisztikai központ felépítésére 250 millió forint értékű állami és európai uniós pályázati támogatást nyert el a napokban, írja a hvg.hu. Ez a forrás a beruházás 720 millió forintos költségvetésű első lépcsőjéhez nyújt segítséget. Ennek keretében a közvetlenül a Daimler gyára mellé települő Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. felépít egy több mint 5800 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokot Kecskeméten. A fejlesztés része a működéshez szükséges alapinfrastruktúra kialakítása is.

A tervek szerint két éven belül megközelítőleg 200 dolgozót foglalkoztató logisztikai központ célja az autógyár szállítmányozási igényeinek kiszolgálása.

- Hároméves szerződést kötöttünk a Mercedesszel a gyár raktározási és alkatrész-beszállítási feladatainak ellátására – mondta a Duvenbeck magyar képviseletének vezetője, Kórusz Attila. Hozzátette, munkájukat most kezdték Magyarországon, és aktívan jelen szeretnének lenni a belföldi piacon.

A csarnokot idén szeptember 1-jén adják át, majd jövő december 31-ig további 9000 négyzetméternyi raktárkapacitással bővítik. Addig is a beruházás következő szakaszában közel 621 milliós eszközbeszerzésre készülnek, amelyhez – szintén a MAPI közreműködésével – mintegy 100 millió forint értékű uniós támogatásra pályáznak majd. Az év végéig 70 alkalmazottat vesznek fel, de két éven belül szándékaik szerint további 130 munkahelyet teremt a társaság – közölte az irányító.

A projektben partnercégként résztvevő MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2003-ban alakult, 100 százalékban magyar magántulajdonban van, jelenleg az ország egyik jelentős fejlesztési tanácsadó vállalkozása. A több mint 40 szakértőt foglalkoztató társaság az elmúlt 8 évben 100 milliárd forint támogatás lehívásához segítette hozzá megbízóit, hazai vállalkozásokat és önkormányzatokat. Aktív tagja számos magyar és nemzetközi kitekintésű szervezetnek, és rendszeresen kap tanácsadói felkéréseket a projektfinanszírozásban és -megvalósításban közreműködő intézményektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a Kecskeméti Vadaskert legszebb lakóját!

A delmagyar.hu családi napot szervez augusztus 13-án, szombaton a Kecskeméti Vadaskertben. Szavazz te is, melyik állat a legszebb, és jutalmazd meg kedvencedet királyi lakomával! Tovább olvasom