Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Újabb milliárdos beruházás Bács-Kiskunban

A tervek szerint több milliárd forintos beruházással, 25 hektár területen autó- és motorsport kutató és fejlesztő centrum épül Kiskunmajsán, a város ipari parkjában.
Pénteken, a projekt bemutatása alkalmából a helyszínen tartott ünnepségen Bánki Erik, a Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke üdvözölte a kezdeményezést. "Fellendülőben van a hazai autó- és motorsport, ugyanakkor fejet kell hajtani azok előtt, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben ilyen nagyságrendű beruházásba kezdenek" - mondta köszöntőjében a fideszes képviselő.

- "A kormány most és a jövőben is megtesz mindent a magyar sport sikere érdekében" - fűzte hozzá. Stefano Favaro, a beruházó Motorland Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az a cél, hogy létrejöjjön egy olyan turisztikai, autó- és motorsport kutató és fejlesztő centrum, ahol a környezettudatos fejlesztések mellett a kor szellemi és technikai vívmányait is felhasználják. A projekt másodlagos céljával kapcsolatban az elnök-vezérigazgató kifejtette: a Motorlandba látogató családok, illetve egyének találják meg az őket érdeklő aktív sportolási, pihenési, kulturális szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket.

Az MTI kérdésére Stefano Favaro ismertette: a Motorland Zrt. használati jogot kapott az önkormányzattól, de a szerződés szerint a gazdasági társaságnak elővásárlási joga van a területre. Bánki Erik az MTI-nek elmondta: a magánberuházásban épülő versenypályát és az azt kiszolgáló létesítmények építését állami pénzből nem tudják támogatni. "Viszont vannak itt olyan, turizmussal kapcsolatos beruházások, mint például a kemping és egy szálloda építése, illetve a tervek között szereplő orvosi kutató központ létrehozása, amelyekhez az európai uniós forrásokból lehet támogatásokat igényelni" - fogalmazott a politikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó esély az X-Faktor

Utolsó esélyként szállnak harcba a továbbjutásért az X-Faktor „veteránjai", Német­h Katica és… Tovább olvasom