Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Újabb önkormányzat gyárt nyilvános adóslistát

Nyilvánosságra hozza az adóval tartozók listáját a bajai önkormányzat. Erről nyáron döntöttek a képviselők, most pedig megvan a hátralékosok névsora.
Az adókat az egy hónappal ezelőtti határidőig kellett volna befizetni a város számlájára, ám aki nem tette meg, még pótolhatja.

A hátralékosok listáján 2500 név szerepel, közel félmilliárd forint be nem fizetett adóval tartoznak a városnak a vállalkozások és magánemberek. A felszámolási eljárás alatt álló, illetve csődbe ment vállalkozások együttes adótartozása majdnem eléri a 200 millió forintot. A korábbi tapasztalatok szerint az ilyen cégektől ritkán sikerül beszedni adót. Így ennek a pénznek valószínűleg csak töredéke folyik be. Arra van esély, hogy a többi adóstól a majdnem 300 milliónyi tartozás egy részét be lehet szedni, tudtuk meg Orha Sándor irodavezetőtől. A tartozók listáját azért akarják nyilvánosságra hozni, hogy ezzel is ösztönözzék őket az adó befizetésére. A Bácskai Naplóban, az önkormányzati hirdetőtáblán és az interneten is megjelenik majd a több mint 30 oldalas névsor a technikai nehézségek megoldását követően. Természetesen nemcsak a nyilvánosság erejével próbálják az adósokat fizetésre bírni, a végrehajtásokat is folytatják a nagyobb összeggel tartozóknál. Aki befizeti tartozását, természetesen lekerül a hátralékosok listájáról.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. október 23. 17:41
    „Előre szólok:
    Aki nem tud fizetni azt rakhatják ahová akarják.
    Aki pedig nem akar az majd vissza szól ilyennel: http://hu.wikipedia.org/wiki/RPG%E2%80%937
    És igaza lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel százmilliót szán óvodafejlesztésre Kecskemét

Óvodafejlesztésre nyújtott be pályázatot az önkormány a nyár folyamán - tájékoztatott a Mák Kornél… Tovább olvasom