Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Újra lesz repülőnap Kecskeméten

Kecskemét - Két év kihagyás után idén augusztus első hétvégéjén rendezik meg ismét a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót Kecskeméten.
Orosz Zoltán altábornagy, vezérkarifőnök-helyettes csütörtökön a budapesti Utazás Kiállításon tartott sajtótájékoztatón elmondta: több mint húsz országot hívtak meg, a végleges visszajelzéseket még várják. Az előzetes, informális jelzések biztatóak, három ország pedig már biztosan küld köteléket. Így Horvátország és Spanyolország kötelékei, valamint Oroszország "orosz vitézek" formációja már biztosan részt vesz a dinamikus bemutatón.


A Magyar Honvédség légiereje mellett a magyar polgári repülés, sportrepülés képviselőit is meghívták. A jelenlegi tervek szerint mindkét nap több mint hétórás programmal várják majd az érdeklődőket - mondta a vezérkarifőnök-helyettes.

Orosz Zoltán kiemelte: minisztérium és a honvédség is fontosnak tartja, minél több civil látogasson ki az augusztusi rendezvényre. Mint mondta, amellett, hogy a honvédség teljes technikai arzenálját bemutatják, igyekeznek minden információt közölni arról, hogyan válhat valaki katonává, és miért jó, ha valaki a honvédségnél a hazáját szolgálja. Arra készülnek, hogy a lehető legrészletesebben mutassák be a honvédséget, annak mindennapjait, valamint azt, hogy az adófizető állampolgárok forintjai hogyan hasznosulnak a biztonság megteremtése érdekében - fogalmazott.

A 2013-as repülőnap jegyárai nem változtak 2010-hez képest. A kedvezményes jegyvásárlás egészen a rendezvényt megelőző napig, augusztus 2-ig tart - tette hozzá Orosz Zoltán.

Borbíró Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára, a rendezvény szervezéséért felelős szervezet elnöke a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter idén először száz szociális jegyet is felajánlott a megyei kormányhivataloknak. Ezen jegyek kiosztásáért a megyei kormányhivatalok felelősek, az utaztatásokat pedig a HM intézi. Azt szeretnék, ha a szociális rászorultság alapján kapható jegyekből elsősorban a tanulók részesülnének, hiszen ők akár "a jövő pilótái" is lehetnek - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mathiász Jánosra emlékeznek

Ünnepségsorozatot rendeznek csütörtökön Kecskeméten Mathiász János világhírű szőlőnemesítő születésének 175. évfordulója alkalmából. Tovább olvasom