Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Újra szöknek a kecskeméti kutak

Kecskemét – A színes virágágyások mellett tegnap óta az újra működő szökőkutak is ékesítik a városközpontot. Most már kétség sem fér hozzá: tényleg itt a tavasz!
Péntek délelőtt a Városgazdálkodási Kft. munkatársai szorgoskodtak a kecskeméti városközpont három szökőkútja körül, hogy a hosszúra nyúlt téli pihenő után csobogásra kész állapotba hozzák őket. A takarítást végző munkásoktól megtudtuk, hogy ilyenkor nemcsak megtisztítják, hanem ellenőrzik is a vízköpőket.

A Kossuth tér járható csobogói már reggeltől működtek. A Hírös Forrás szökőkutat azonban csak délutánra üzemelték be, ugyanis a munkásoknak előbb vízkőoldóval és spaklival kellett eltávolítaniuk a szennyeződéseket a feketegránitról. A nap második felében a főtéri forgatag már örülhetett is a Széchenyi téri kútban zubogó víznek. A régen csak Teknősbékás szökőkútként emlegetett – 2007-ben felújított – vízköpő beüzemelésének talán a városban élő galambok örültek a legjobban, ugyanis boldogan pancsoltak a vízsugár alatt.

Csobog a víz a kecskeméti szökőkutakban - KÉPGALÉRIA

– Ilyenkor kezd élni igazán a főtér. Csak azután érzem azt, hogy tényleg itt a tavasz, hogy beüzemelik a szökőkutakat. A jó időhöz hozzátartoznak a csobogóknál játszó gyerekek, a körülöttük ücsörgő fiatalok és az oda-odaszálló madarak – osztotta meg véleményét velünk egy járókelő, Farkas Krisztián.

Olvasóink írták

 • 4. Krampampuli 2011. április 16. 15:00
  „Ja hát hát értem. Egy internetes hírportálon lehet hülye cím, a napilapban nem. Akkor rendben van. Azért becsületből beállok a fogalomzavarosok közé... :)”
 • 3. forgamon 2011. április 16. 10:38
  „Ez nem napilap, ez egy internetes hírportál... szóval nálatok se stimmel valami, ti is kicsit fogalom zavarban lehettek?! Tehát akkor most ki, hogy, merre, miért?????? ;)”
 • 2. trillarom 2011. április 16. 10:29
  „Ez a cím valóban béna. De nagyon!! Nem hiszem el, hogy már minden megjelenhet korrektúra nélkül egy napilapban.”
 • 1. Carlo 2011. április 16. 09:03
  „Újra szöknek a kecskeméti kutak

  Szép a magyar nyelv, de a cím a hülyeséggel határos , mert nem mindegy, hogy szökőkút. vagy szökik a kút

  a végén egy kút sem marad a városban, mert elszöknek az az újságírói okoskodás elől”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenőpénzért vizsgáztatott egy kecskeméti oktató

Befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat a napokban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 56 éves kecskeméti gépjármű vezető oktató ellen. Tovább olvasom