Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Újrakezdődik a Hagyó-per tárgyalás Kecskeméten

Az első tárgyalási napon a per korábbi anyagát ismerteti a bíróság. A vádlottakat nem hallgatják meg újra.
Július 1-jén újrakezdődik a Hagyó-per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az első tárgyalási napon a per korábbi anyagát ismerteti a bíróság. Az ügyet ismét Hadnagy Ibolya büntetőtanácsa tárgyalja.

A vádlottakat nem hallgatják meg újra, de vallomásaikat felolvassa a tanácselnök, így gyakorlatilag újrakezdődik a per. Az iratanyag ismertetésére öt napot tervez a büntetőtanács, majd a tárgyalás várhatóan szeptember 9-én folytatódik.

Hagyó Mikóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A főügyészség szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig mintegy másfél milliárd forintos vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától 2011 júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.

A kiemelt büntetőügy áthelyezéséről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke döntött. Kecskeméten 2012. június 13-án kezdte meg a bizonyítási eljárást Hadnagy Ibolya bírói tanácsa.

A Kecskeméti Törvényszék 2013 decemberében viszont illetékessége hiányát állapította meg és az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez.

A Magyar Nemzet május 13-i számában arról számolt be: Kónya István, a Kúria elnökhelyettese közölte, hogy a legfelsőbb bírói fórum döntése értelmében ismét a Kecskeméti Törvényszéknek kell tárgyalnia a Hagyó-pert, és a május 5-én meghozott kijelölő végzést már postázták, az ellen jogorvoslatnak nincs helye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 afgán utazott a vonat alvázán - videó

A Kelebia és Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 13 koszovói és 6 afgán… Tovább olvasom