Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Újratárgyalnak egy gyilkossági ügyet Kecskeméten

Tavaly nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek a 27 éves bajai férfit, mert anyagi haszonszerzés miatt fejbe lőtte egy ismerősét.
Megismételt eljárás keretében kezdődött meg kedden egy 2009-ben Sükösdön elkövetett emberölés miatt indult büntetőügy tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken.

A törvényszék tavaly május 31-én kihirdetett nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a 27 éves bajai férfit, mert anyagi haszonszerzés miatt fejbe lőtte egy ismerősét, majd a holttestet elásta Sükösdön.

A Szegedi Ítélőtábla az ítéletnek az elsőrendű vádlottra vonatkozó részét – megalapozatlanság miatt – hatályon kívül helyezte és elrendelte az eljárás megismétlését.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a vádirat felolvasásával kezdte a megismételt eljárást, majd a vádlottat hallgatta meg.

A férfi elismerte, hogy ott volt a bűncselekmény helyszínén, de azt állítja, hogy dulakodás közben sült el a fegyver, vagyis nem előre megfontolt szándékkal követte el a bűncselekményt.

A per bizonyítási eljárással folytatódik.

A Kalocsai Rendőrkapitányság 2009 szeptemberében közigazgatási eljárást indított egy 39 éves dusnoki férfi eltűnése miatt, a következő év őszén pedig a Bács-Kiskun megyei főkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást. 2010. október 16-án Sükösd külterületén, egy a Duna árterében lévő nyaraló udvarán megtalálták az eltűnt férfi holttestét.

A bűncselekmény elkövetésével egy bajai férfit gyanúsítottak, aki jól ismerte áldozatát, mert üzleti, majd baráti kapcsolatban volt vele. A vádirat szerint a gyilkosság napján együtt mentek a nyaralóhoz, ahol a vádlott egy engedély nélkül magánál tartott fegyverrel fejbe lőtte ismerősét, aki azonnal meghalt. A holttestet a nyaraló udvarán egy korábban megásatott gödörbe rejtette. A gyilkosság után a vádlott több szöveges üzenetet küldött a sértett telefonjáról, azt a látszatot keltve, hogy áldozata külföldön tartózkodik.

A per másodrendű vádlottját, a kispuska tulajdonosát is bűnösnek találta a törvényszék lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt, ezért őt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A másodrendű vádlott ítélete jogerőre emelkedett, az elsőrendű vádlott azonban enyhítésért fellebbezett. Így került a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblára, amely aztán elrendelte a megismételt eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az uszodában is lesz testnevelésóra Kecskeméten

Márciustól a Kecskeméti Fürdőben is tarthatják majd a kötelező napi testnevelésórákat, egy új… Tovább olvasom