Délmagyar logó

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Uniós képzési támogatást nyert a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola

A két intézmény összesen 1,4 milliárd forintot fordíthat az oktatást és a kutatást szolgáló eszközök, berendezések beszerzésére.
Egy nyertes európai uniós pályázatnak köszönhetően 1,4 milliárd forintot fordíthat az oktatást és a kutatást szolgáló eszközök, berendezések beszerzésére a Kecskeméti Főiskola és konzorciumi partnere, a Szolnoki Főiskola - mondta a Kecskeméti Főiskola rektora szerdán Kecskeméten sajtótájékoztatón.

Ailer Piroska a konzorcium alapvető céljának nevezte, hogy műszaki, informatikai, természettudományos területen elősegítse a gyakorlatorientált képzés fejlesztését, amely mindkét főiskola számára kiemelten fontos.

Szólt arról, hogy a Kecskeméti Főiskola az elmúlt időszakban bevezetett duális képzéssel a gyakorlatorientált képzést célozta meg, a fejlesztés révén pedig tovább javulnak a gépészmérnökök és a járműmérnökök képzésének feltételei.

Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora elmondta, hogy az intézmény hatalmas lehetőséget kapott, amikor mintegy másfél milliárd forint uniós támogatást nyert a műszaki képzés feltételeinek fejlesztésére. Belátták, hogy egyedül nem tudják megvalósítani a projektet, mert a főiskolának nem fő profilja ez a képzési terület, ezért keresték meg a Kecskeméti Főiskolát. Az együttműködéssel meg tudtak őrizni 800 millió forintot a beruházási elképzeléseikre, a kecskeméti intézmény pedig 600 millió forintnyi fejlesztési lehetőséget kapott.

Az együttműködés igazolja, hogy az Alföldön a városoknak és az intézményeknek nem feltétlenül konkurensként kell megjelenniük - hangsúlyozta a Szolnoki Főiskola rektora.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere kiemelte, ez a projekt olyan léptékű fejlesztést tesz lehetővé, amelynek a révén kutató-fejlesztő központ alakulhat ki a városban, és megteremtődnek a feltételek a kutató-fejlesztő mérnökök képzéséhez is. Jelezte, hogy több olyan projektet is indítottak, amelyben Kecskemét és Szolnok együttműködik.

Az alpolgármester szerint a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságának tervezett Kecskemétre költözésével megnő a jelentősége a Kecskeméti Főiskola kertészeti, vidékfejlesztési képzésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiktív számlák

Egy kecskeméti céget ejtett tévedésbe két miskolci kft. közös ügyvezetője, több százmillió forint kárt okozva ezzel. Tovább olvasom