Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Uniós támogatással épül kerékpárút Bócsán

90 millió forintos uniós és hazai támogatással és 10 millió forintos önerővel indult útjára a „Bócsa Község kerékpárút-hálózat fejlesztése” című projekt.
A pályázat keretében a településen áthaladó 54-es főút mentén – a teljes belterületi szakaszon - 1161 méter kerékpárút épül. Ezen kívül kiépül 341 méter burkolt árok, 130 méter zárt csapadékcsatorna, 213 méter csőkorlát és megtörténik egy autóbusz megállóhely áthelyezése. A kerékpárút nyomvonalába eső közműveket is kiváltják. A megvalósítás során 30 kerékpártároló jön létre, ezeket az élelmiszerbolthoz, az áthelyezett buszöbölhöz, a templomhoz és a Tájházhoz helyezi el a kivitelező. Jelenleg folyamatban van a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás. A munkálatok várhatóan ősszel kezdődnek és 2013 nyarára érnek véget.

A jelentős uniós támogatással megvalósuló projekt részeként már elkezdődött a Bringasuli elnevezésű személetformáló kampány. Első körben a kampányban résztvevő pedagógusok képzése zajlik. A Bringasuli keretében az elméleti és gyakorlati oktatás helyszíne a bócsai általános iskola lesz, a kampány pedig egy roadshow jellegű rendezvénnyel zárul.

Szőke-Tóth Mihály polgármester a projekttel kapcsolatosan így fogalmazott:
„Önkormányzatunk e pályázattal is ösztönözni akarja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési forma elterjedését. Amennyiben az egyes településrészek, a munkahelyek, a szolgáltatások és intézmények közötti közlekedési összeköttetés biztonságos kerékpározással történik, úgy Bócsa még élhetőbbé válik, javul a településkép, a népességmegtartó erő, a lakosság környezettudatossága, mellette pedig csökken a környezeti terhelés, a széndioxid kibocsátás. E hosszú távú célok elérése érdekében különösen fontosnak tartom a Bringasuli kampányt, hiszen egyrészt a gyerekeknek lehetőséget ad arra, hogy a biztonságos kerékpáros közlekedéshez szükséges tudást elsajátítsák, másrészt rajtuk keresztül a családokhoz is eljutnak a környezetbarát törekvésekkel kapcsolatos üzenetek.”

Olvasóink írták

  • 1. CsImre 2012. július 26. 14:24
    „Ilyen patetikus kampány-süketelést keríteni egy ilyen kis fika beruházás köré... Bócsán nyilván olyan irtózatos forgalom volt, meg dugók, hogy majd egy ilyen bicikliúttól gondolják úgy az emberek, hogy lehet biciklivel is járni. Az meg csak véletlen, hogy a bicikliút ürügyén a fél falu infrastruktúráját kicserélik. A népesség biztos egy kerékpárúttól marad majd a faluban, ilyen optimizmus mellett azon sem csodálkoznék, ha a halottak feltámadnának, a rákosak meggyógyulnának, hogy biciklizhessenek a bicikliúton. Abszurd magyar faluromantika EU-s bla-blával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 éves fiú rabolt Kecskeméten

Elfogtak a rendőrök egy 16 éves kecskeméti fiút, aki a közelmúltban kirabolt egy nála öt évvel… Tovább olvasom