Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Uniós támogatással erősítették meg a dunaföldvári partfalat

Befejeződött a partfal-stabilizáció első üteme a dunaföldvári Kálvária-hegyen.
A 360 millió forint összköltségű projekthez 306 millió forintot a Dél-Dunántúli Operatív Programtól nyert el a város - hangzott el a hétfői projektzáró sajtótájékoztatón a városban. Keresztes Lajos (Fidesz) polgármester közölte, hogy 36 millió forintot a paksi atomerőmű által működtetett Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól nyertek el önerő-kiegészítésre, így a településnek csupán a fennmaradó költségeket kellett állnia a löszmagaslat város felé eső oldalának megerősítése során.

A közbeszerzési eljárásban megbízott kivitelező, az Alisca Bau Zrt. áprilisban fogott hozzá a munkához, és a tervezett határidőre elkészült a támfalak, vízelvezetők és utak építésével a Kálvária-hegyen. Keresztes Lajos azt mondta, azon túl, hogy az évtizedek óta problémát okozó omlást megállították, a városrehabilitáció terén is jelentős lépést tettek, mert a folytonos mozgás miatt az egyébként csodálatos panorámát nyújtó Kálvária-hegy a város lepusztult területévé vált.

A polgármester hozzátette: bíznak abban, hogy a folytatásra is kapnak európai uniós támogatást. A polgármester arról is beszámolt, hogy befejeződött a város két leghosszabb utcája, a Ságvári Endre és a Kereszt utca csapadékvíz elvezetési rendszerének rekonstrukciója. A beruházás összköltségvetése 118 millió forint volt, amelyhez Dunaföldvár önkormányzata 80 millió forint támogatást nyert el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevésbé zavarja majd a lakókat a kórházépítkezés

Az építkezés olyan szakaszába ér, amely a jövőben már kevésbé zavarja a környékén élőket és kórházban ápoltakat és dolgozókat. Tovább olvasom