Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Utcára kerül Kocsis Tibor

Budapest - Önhibáján kívül foszthatják meg otthonától az X-Faktor 2011-es győztesét, Kocsis Tibort (31).

Sőt nemcsak ő kerülhet az utcára, hanem rajta kívül az a több száz lakó is, aki abban a társasházban lakik, amelyben ő is. Jelenleg ugyanis nincs jogerős használatbavételi engedély az ingatlanban található 102 lakásra, így Zugló önkormányzata felszólította őket, hogy hagyjanak fel a jogsértő magatartással. Mindez pedig nem jelent mást, mint hogy ki kell költözniük, hacsak nem akarnak milliós bírságokat fizetni.


A történet nem új keletű, 2010 óta folyamatosan húzódik, a helyzet viszont egyre aggasztóbb. A probléma dióhéjban az, hogy nagyjából negyven parkolóhellyel kevesebb tartozik a társasházhoz, mint az előírás, vagyis a lakásonkénti egy.

– A Hermina Invest Kft. és az önkormányzat között 2010 óta húzódik a pereskedés, a bíróság első fokon a beruházó cégnek adott igazat, míg másodfokon az elsőfokú eljárás újbóli lefolytatását kérte. Aztán most decemberben kijött az építésügyi hatóságtól a helyszíni ellenőr, aki három szempont alapján vélelmezheti, hogy mindenki a társasházban lakik-e: a postaládán található nevek szerint, hogy az erkélyeken találhatóak-e használati tárgyak, illetve, hogy az ajtók előtt van-e lábtörlő – magyarázta lapunknak Szikora Tamás, a társasház számvizsgáló bizottságának elnöke. – Kaptunk is hivatalos levelet, hogy a jogsértő tevékenységtől térjünk el, vagyis költözzünk ki. Amennyiben nem tesszük, úgy az önkormányzat öttől ötszázezer forintig terjedő bírsággal sújthat minden lakót, méghozzá annyiszor, ahányszor csak akar, amíg nem fejezzük be a jogsértő magatartást.

Tibó a 16 millió forintos lakást még azelőtt vásárolta, hogy egy ország megismerte a nevét, amikor győzedelmeskedett az RTL Klub tehetségkutatójában. Pikantériája az ügynek, hogy annak idején az énekessel hirdették az egész lakóparkot, azonban ő nem kapott cserébe lakást, magának kellett megvennie. Ráadásul, mivel természetesen nem volt annyi pénze, hogy egyben kifizesse az ingatlant, vaskos hitel is terheli. Beláthatatlan helyzetet szülne, ha lakótársaival együtt ki kellene költöznie az otthonából.

– Kaptam egy értesítő levelet, amelyben a zuglói önkormányzat közölte, hogy jogszerűtlenül használom a lakásomat, és legyek szíves a jogsértő magatartást beszüntetni. A lakást már két éve átvettem, akkor vállalta az építtető, hogy a használatbavételi engedélyt megszerzi – emlékezett Tibó. – Önhibánkon kívül kerültünk ebbe a helyzetbe. Fellebbeztünk, de nem lakásonként, hanem lakóközösségként. Nem tud mindenki kifizetni háromszázezer forintot a fellebbezésre... Svindli az egész, úgy érzem. Borzasztó, hogy annak idején vettem egy lakást, azt gondoltam, többé nem kell ilyen dolgokkal foglalkoznom, erre tessék. Más hibája miatt én szívok, mások csaló viselkedése miatt én vagyok megkárosítva – bosszankodott az énekes.

A Hermina Bau köti az ebet a karóhoz, és a Hermina Invest Kft.-vel közösen úgy vélik, mindenben jogszerűen jártak el.
– Nem rendelkezik a társasház kevesebb parkolóhellyel, álláspontunk szerint. Mindennek a kulcsa pedig az, hogy a jármű mint kategória nincs méretileg meghatározva. Így aztán, ha például mindenki Renault Twingókkal parkolna, még maradna is fennmaradó hely. Egyszer már ebben az ügyben pereskedtünk az önkormányzattal, most újra napirendre került a kérdés, új eljárást kezdtek, kezdeményezték, hogy a bentlakók költözzenek ki. Nyugodt szívvel állunk bármiféle vizsgálat elé – magyarázta lapunknak a Hermina Bau tulajdonosa, Almásy Sándor.

Olvasóink írták

  • 1. Juzek 2013. március 12. 20:02
    „Nem drága kis aranytorkú cimborám. Ez nem így van. Te ugyan Tibor vagy de nagyon palira vettek. Nem most, hanem a vételnél kellett volna jobban. körültekintőbben átnézned, kitől, milyen feltételekkel veszek lakást. házat.
    Ezen a bulin, csak az ügyvéded járhat jól!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 esztendős tehetséggel kötött profi szerződést a Kecskemét

A 19 esztendős Gréczi Gábor személyében egy újabb tehetséggel kötött profi szerződést a klub, a tartalékcsapatban futballozó játékos 2017 nyaráig kötelezte el magát a KTE-Phoenix Mecanohoz. Tovább olvasom