Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Vadászpuskával akartak gyilkolni Borsosék

Emberölés kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt 12, illetve 13 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt hétfőn első fokon, nem jogerősen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Kecskeméten két vádlottat, aki egy család több tagját megpróbálta lelőni.
A 12 év fegyházbüntetésre ítélt 24 éves Borsos László elsőrendű vádlott - aki nyolc alkalommal volt büntetve -, valamint a már tízszer büntetett Csizmár Zoltán másodrendű vádlott 2009. szeptember 12-én engedély nélkül szerzett meg két sörétes vadászpuskát azért, hogy haragosaikat megöljék. A vita azért alakult ki, mert egy személygépkocsi eladása kapcsán a sértettek követeléssel léptek fel a vádlottakkal szemben. Az elsőrendű és a másodrendű vádlott egy Kecskemét melletti bérelt tanyára csalta a négy sértettet, majd a kaput becsukva fenyegetően léptek fel velük szemben. A sértettek az autójukba menekültek. Ezután az első- és a másodrendű vádlott három lövést adott le közelről a gépkocsira.
A sértettek el tudtak menekülni, a vádlottak pedig autójukkal a kórházig üldözték őket. A szerencsének köszönhető, hogy a sértetteket eltaláló sörétek nem okoztak súlyosabb sérüléseket. A gépkocsit csaknem ötven lövedék érte. A két vádlott azután Olaszországba menekült, majd miután visszatértek Magyarországra, egy bérelt tanyán elfogták őket.

Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró a per harmadrendű, a cselekmény elkövetésekor még fiatalkorú, a bűncselekményben aktívan részt vevő vádlottját - az elsőrendű vádlott élettársát - egy év, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, míg a negyedrendű vádlottat - a fegyvereket tőle szerezték be, valamint segített a vádlottak elrejtőzésében - három év próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetésre ítélte.

A bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: nyomatékosan súlyosbító körülmény, hogy a két vádlott többszörösen visszaesőként követte el a bűncselekményt.

A harmad- és negyedrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet, és az ügyész is elfogadta, így esetükben az ítélet azonnal jogerőre emelkedett. Az első- és a másodrendű vádlottak esetében az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be valamennyi vádpontban - az emberölés kapcsán felmentésért, egyebekben pedig enyhítésért. A per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméten járt a Google fényképezős autója

Utcákat fotóz Kecskeméten, hogy a Google Map szolgáltatásában körülnézhessünk városunkban vagy csak… Tovább olvasom