Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Vadkamera buktatta le a Magyar Telekomot fosztogató bűnbandát

Több alkalommal is a Magyar Telekom kábeleit lopta el az a bűnbanda, akiket a napokban tartóztatott le a rendőrség Kiskunmajsán. Összesen 21 lopással gyanúsítják őket.
A bandából egyelőre négy főt tartóztatott le a rendőrség, de a kihallgatások alapján még ennyien lehetnek szabadlábon. A társaság eddig összesen 21 esetben követett el különböző vagyon elleni bűncselekményeket. Egy kacsatelepre történő betörésen kívül egy svájci állampolgár tanyájából vittek el kézi szerszámokat, fúrógépeket, láncfűrészeket, a pincéből palackozott borokat, összesen 900.000,- forint értékben.

Az egyik gyanúsított elmondta, hogy 2010-ben Kiskunmajsa külterületén a Magyar Telekom Nyrt. sérelmére követtek el három alkalommal kábellopást. A kábellopások értéke milliós nagyságrendű.
Egy majsai iroda épületébe az ajtóról a lakatot lefeszítve, majd az ajtót szétverve hatoltak be és onnan számítógépet, monitort, kézi szerszámokat, szerszámgépeket, hosszabbító kábeleket, benzinmotoros és elektromos láncfűrészt tulajdonítottak el, a lopási kár megközelíti a félmillió forintot.

Az elkövetők nemcsak az illetékességi területünkön követtek el bűncselekményt, hanem Zsombón is. Egy bekerítetlen telken álló, zárt raktár épületbe ajtó befeszítés módszerével hatoltak be, majd onnan különböző gépi berendezéseket, szerszámokat elektromos és mechanikus szerszámokat, horgász felszereléseket, bőröndöket, diplomata táskát, kerékpárokat és fűnyírót tulajdonítottak el, összesen 500.000,- Ft értékben.

Másikuk beismerte, hogy Móricgáton egy Kft. telephelyéről kábeleket tulajdonítottak el. A gyanúsított vallomásában az elkövetés pontos idejét megjelölni nem tudta, mindössze az évszak került behatárolásra.

A bűncselekményeket kiskunmajsai férfiak követték el, akik közül egy 34 éves férfi már büntetett előéletű, több társával együtt. Jelenleg négyen vannak előzetes letartóztatásban, de a bűncselekmények elkövetésével összesen nyolc férfit gyanúsítanak.

Olvasóink írták

  • 2. varadipal 2012. január 21. 10:54
    „Hát ezek tényleg gazemberek, mert nem csak az illetékességi területükön loptak. Vajon ki jelölte ki a lopásra és betörésre vonatkozó illetékességük határait? Valami szépet hallott a firkász, azt gondolta, ezzel feldobja a cikket.
    Aláírni, vagy nevével jegyezni persze nem volt mersze.A tudatlanság és a tudálékosság két dolog.”
  • 1. kontrapista 2012. január 20. 21:36
    „A bort mégsem kellett volna, mert az alkohol öl, butít és dutyiba juttat !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű időnk lesz a hétvégén

Eső, havaseső, nagy szél és hideg - ezek lesznek a jellemzőek a következő 24 óra időjárására Bács-Kiskun megye területén. Tovább olvasom