Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Vágó: Kecskemét vesztese a 2012-es költségvetésnek

A 2012-es országos költségvetésről és az adórendszer átalakításáról tartott sajtótájékoztatót szerdán az LMP kecskeméti szervezete.
A költségvetés kecskeméti vonzatairól Vágó Gábor országgyűlési képviselő, a Parlament Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának LMP-s tagja beszélt.

A politikus elmondta, hogy jövőre tovább folytatódnak a megszorítások mind a szociális érában, mind az oktatás és az egészségügy területén. Ennél is nagyobb veszélyeket hordoz magában az adórendszer átalakítása, mely számos új adó bevezetését fogja eredményezni. Az EVA kivezetésével pedig országos szinten több százezer, de kecskeméti szinten is több száz kisvállalkozást lehetetlenít el a kormány.

Az októberi közgyűlésen az LMP kérdésére a polgármester elmondta, hogy nem tervezik az ingatlanadó bevezetését Kecskeméten, az önkormányzati törvény módosítása azonban további forrásokat vonhat el Kecskeméttől, így az is kérdésessé válik, hogy a város miből fogja finanszírozni intézményei működését.

Összegészében elmondható, hogy nehéz év vár az országra, és Kecskemét is vesztese lehet a 2012-es költségvetésnek – mondta el Vágó Gábor. A képviselő jelezte, hogy országos petíciójuk keretében továbbra is gyűjtik az aláírásokat a megszorítások ellen, amelyet az állampolgárok a Főtéren a párt kitelepülésein, vagy az interneten a www.lehetmas.hu honlapon írhatnak alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivics: Sok nehézséggel küszködtünk!

Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője szezonértékelő nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy… Tovább olvasom