Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Város lesz Tiszaalpárból?

Ismét várossá nyilváníttatná a települést Tiszaalpár képviselő-testülete. Legalábbis nem zárkóztak el attól a megbeszéléstől, amelyet az a pályázatíró ajánlott fel, aki két évvel ezelőtt is vállalta az anyag elkészítését. A képviselők emellett a köztéri parkok növényzetének megóvásáról is határoztak. Ehhez kutakat fúratna az önkormányzat, azonban minél kedvezőbb áron szeretné ezt megvalósítani.
Két évvel ezelőtt már kísérletezett Tiszaalpár képviselő-testülete azzal, hogy várossá nyilváníttassa a települést, azonban akkor nem jártak sikerrel. Most újból megkereste az önkormányzatot az akkori pályázatíró azzal, hogy a település adottságai, valamint lakóinak és önkormányzatának ambíciói mindenképpen megérnének egy személyes megbeszélést, ahol a lehetőségek áttekintése mellett konkrét árajánlat is megfogalmazódhatna. Győri István képviselő szerint már a korábbi próbálkozás is felesleges pénzkidobás volt. Habár végül megszavazta, most sem értett egyet teljesen a megbeszélés összehívásával.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy további lehetőségeket keresnek az ügyben, hogy kutakat fúrassanak a település zöldfelületeinek öntözéséhez. Vancsura István polgármester utalt az ide nyári aszályokra, melyek miatt szinte teljesen kiszáradt a növényzet a parkokban. Ezek a parkok többnyire egy LEADER-pályázatnak köszönhetően újulhattak meg, azonban az öntözésük nem megoldott.
Kutak fúrására két árajánlat érkezett, mindkettő hozzávetőlegesen 1 millió forintról szól. Barna Sándor azonban felhívta a figyelmet arra, hogy Csongrádon 1,2 millió forintért jóval nagyobb területen hasonló, mégis valamivel nagyobb beruházást valósítottak meg. Emellett utalt arra is, hogy a tiszakécskei önkormányzat városgazdálkodásért felelős munkatársa is felajánlotta segítségét. Éppen ezért azt a javasolta, hogy ezeken a településeken is informálódjanak, és majd csak azt követően döntsenek. A képviselő-testület ezzel a módosítással fogadta el a határozattervezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 17 éves Bettinát keresik a rendőrök - fotó

A Kalocsa Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási eljárást folytat a hajósi gyermekotthon… Tovább olvasom