Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Vásárillat, szellem-terem és Liszt muzsika

Kirándulás, családi nap, illatos vásári forgatag és Liszt muzsika is várja azokat, akik útnak indulnak Bács-Kiskun megye településein ezen a hétvégén.
Tök jó nap a Rákócziban

Egy kötetlen, jó hangulatú, érdekes programokkal teli napra várják a családokat szombaton délelőtt 9-11 óráig a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Lesz aerobik, fűzőlapozás, asztalitenisz, szellem-terem, tökös finomság kóstoló, üvegfestés, tökös keresztrejtvény, de készíthetünk feketemacskát vagy tökbabát, sőt láthatunk érdekes kémiai kísérleteket is. További információk: www.rakoczi-kecskemet.hu

Vásári forgatag házi rétessel

Miféle csuda dolgok történhetnek egy igazi vásári forgatagban? Erre derül fény szombaton 10.30-tól a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A nyárvégi előadás nagy sikerén felbuzdulva ugyanis a Ba-Hor-Kaz énekes előadói ismét vásárba hívják a gyerekeket és kíváncsi szüleiket. A muzsikáló-kacagó előadáson érdekes népi kismesterségekkel és szokásokkal találkozhatunk, a meglepetés vendég pedig jó- és dalszót, no meg némi csalafintaságot ajándékoz a mulató közönségnek. Az előadás után vásárillat-ébresztő, vagyis házi rétes kóstoló várja a résztvevőket.

Őszi színkavalkád-túra

A kiskőrösi Szücsi erdő színkavalkádjában gyönyörködhetnek azok, akik részt vesznek a szombati túrán. A kirándulók Kiskőrösön, a Rákóczi utca végén találkoznak reggel kilenc órakor. A részvételi díj felnőtteknek 600 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 400 forint. A családoknak (két felnőttnek és két gyermeknek) pedig 1500 forintba kerül a túra. Bővebb információ Kurmai Pétertől kérhető a 30/6066-396-os telefonszámon.

Krisztus oratórium

Liszt Ferenc monumentális Krisztus oratóriuma a bicentenáriumi emlékév legfontosabb napján, a zeneszerző október 22-i születésnapján a világ több pontján is felhangzik. Kecskeméten a Nagytemplomban hallgathatjuk meg szombat este 19 órakor.

Lisztérzékeny koncert

Jazz és hip-hop improvizációk Liszt témákra: ez lesz pénteken este 19 órakor a Bajai Liszt Napok programja a Bácskai Kultúrpalotában. Előadók: Makaji Máté, Király Tamás, Maráz Nándor, Makaji Timotej és Rogács László. A héten zajló Liszt Dalverseny díjkiosztójára és a gálára október 22-én, szombaton este 19 órakor várják a világhírű zeneszerző muzsikájának szerelmeseit. A verseny döntősei mellett fellép az Ad Libitum Kórus, a Bajai Liszt Kórus, Dankó József és Pethő Attila.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék hírek: Hondát loptak a garázsból

Rnedőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből. Tovább olvasom