Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Végeálszámolás alatt álló cég vagyonát sikkasztották el

A gazdálkodó szervezet egykori képviselője szerint nem volt vagyona a cégnek a felszámolásii eljárás alatt.
Vádemelési javaslattal él a rendőrség a cég vagyonát elsikkasztó két személy ellen.

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A bíróság elrendelte egy bajai gazdálkodó szervezet kényszer végelszámolását, melynek során az eljárás 2011. december 28-án jogerőre emelkedett. A végelszámolási eljárás lefolytatása során a végelszámoló felvette a kapcsolatot a cég volt képviselőjével S. Henriettával, aki 2012. augusztus 8-án úgy nyilatkozott, hogy a cégnek nincs vagyona. A cég bizonylataiból azonban megállapítható, hogy a cég a végelszámolás kezdete után - a végelszámoló tudta nélkül - tevékenységet folytatott, árbevételt realizált. Megállapították még azt is, hogy a 2012. évi mérlegben több millió forint is szerepelt, amit a végelszámoló felszólítása ellenére sem adtak át.

A rendelkezésre álló adatok alapján a bűncselekmény elkövetésével S. István 61 éves bajai lakos és S. Henrietta 34 éves bajai lakos gyanúsítható megalapozottan.

Az ügyben a nyomozást a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2014. február 21-én befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal a Bajai Járási Ügyészségnek küldi meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti Főzőklub az egészséges táplálkozásért

Győri Zsolt mesterszakács mutatja meg a trükköket a tartósítószer és cukor nélküli téli befőzéshez. Tovább olvasom