Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Verekedés után: botrány a kórházban és a városházán

Kecskemét – Körön kívülre került a Kecskeméti Rendőrkapitányság, elfogultsága miatt egy másik város kapitánysága nyomoz tovább Sipos László, az előbb botrányba keveredő, majd pedig lemondó kecskeméti alpolgármester ügyében. A hívatlan vendégek tönkretették a megyei kórház karácsonyi összejövetelét.
- Ha egy közfeladatokat ellátó személy botrányba keveredik, akkor nincs alternatíva, ez az egyetlen megfelelő megoldás – mondta el a delmagyar.hu-nak Zombor Gábor kecskeméti polgármester Sipos László alpolgármester kényes ügyét lezáró lemondására utalva. – Sipos László társadalmi megbízatásban tevékenykedett, vagyis nem volt főállású alpolgármester.

- Városüzemeltetési feladatokat látott el, kiválásával kevesebb emberre több munka marad, de ez némi átszervezéssel orvosolható, a többi alpolgármester együttes erővel pótolhatja. Az ügy teljeskörű kivizsgálása után dől csak el, hogy tesz-e további lépéseket a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség – jegyezte meg a lehetséges következményekkel kapcsolatban a városvezető.

Mint ismeretes, a tisztségéről kedden lemondó fideszes alpolgármester az elmúlt két hét eseményeivel indokolta elhatározását. Sipos László döntésének hátterében a jelek szerint a december 4-i rendbontás áll. Ezen a napon tartották a Kecskeméti Megyei Kórház idegosztályának karácsonyi ünnepségét. A zártkörű összejövetelre két hívatlan vendég érkezett, egyikük Sipos volt.

Szemtanúk szerint az alpolgármester ittas volt, illetlenül viselkedett, többen is figyelmeztették, hogy mérsékelje magát. A jelenlévők azt állítják, Sipos László a többszöri felszólítás ellenére sem türtőztette magát, melynek eredményeképpen verekedésbe keveredett. A Blikk információi szerint az alpolgármester megütötte az egyik doktornő férjét, Sipos a bulvárlap megkeresésére mindezt cáfolta. Végül a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk. A politikus barátjától egy vadászkést el is koboztak.

- Bejelentés érkezett, kollégáink ennek hatására nyomban a helyszínre siettek az ominózus estén - idézte fel a történteket a delmagyar.hu érdeklődésére Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - Közveszélyes eszköz birtoklása miatt indítottunk eljárást, a városi ügyészség hatáskörébe tartozik a döntés: szükséges-e a további eljárás vagy sem. A garázdaság vétségét tekintve a Kecskeméti Rendőrkapitányság az indoklás szerint elfogultság miatt nem foglalkozhat a továbbiakban az esettel, vélhetően egy másik város kapitánysága folytatja le az eljárást.

Az alpolgármester a helyi Gong Rádiónak csütörtökön annyit mondott: nem csinált semmit, mégis bocsánatot kért. Hozzátette: azért mond le, hogy ne hozza nehéz helyzetbe pártját, és a várost.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. őrgróf 2009. december 23. 17:14
  „A cselekmény nem pártpolitikai , hanem jellem kérdése... tehát ne a FIDESZT, vagy más pártot vegyük elő, ha valaki alkoholista, verekedős, stb...”
 • 34. vitriol2 2009. december 22. 14:36
  „Mélyen "elitélem" azokat akik egy fidesz helyi "nagyságra" azt merték mondani(irni),hogy HAZUDIK. ott ahol a párt első embere- bocsi igy jobban ismeritek a "vezénylőtábornok"-tudjátok ki korábban "csuházott"-kijelenthette, hogy "sosehazudott", ott az alatvalok se hazudtak(nak) sose. de lehet, hogy én rosszul "értelmeztem" a fidesz első emberének "mondanivaloját"????”
 • 33. őrgróf 2009. december 21. 11:32
  „A politika a hazudozás tudománya, művészi fokra fejlesztve. És nem az nyer, aki nagyobbat hazudik, hanem az, aki hihetőbben hazudik. A politikusnak el kell tudni adnia magát, tehát egyúttal prostitúció is...
  Hol vannak a Széchenyi-ek, Kossuth-ok, Deák-ok? Azért örömmel hallom, hogy Király Zoltán visszatér...
  HAJRÁ ZOLTÁN!!!
  Rémlik egy másik FIDESZES képviselő is, aki verekedésbe keveredett, átült az MDF-hez, majd független lett...
  Minden olyan képviselő, aki nem saját meggyőződése. lelkiismerete szerint szavaz, hanem a pártja elvárása szerint, az MONNNNYON LE!!!!”
 • 32. achilleus 2009. december 20. 10:50
  „24. hozzászólás achilleus 2009.12.19. 13:55
  "De, ha a cikkre korlátozódunk, akkor messzemenően elítélem az alpolgármester részegeskedését és botrányokozását."
  32. hozzászólás N.P. 2009.12.19. 21:43
  Akkor ezek szerint a hazudozását is.

  Követelem továbbá, hogy mindazok, akkről a hazudozás bebizonyosodik, azok azonnali hatállyal mondjanak le viselt tisztségeikről. Ha ezt elmulasztották volna, akkor a hazudozásuk következtében esetleg beállt károkat kötelesek megtéríteni, teljes vagyonukkal felelnek, ha az nem elég közmunkára kötelezhetők, a hazudozásuk biztosította jogkörükben hozott intézkedések semmiseknek tekintendők.”
 • 31. N.P. 2009. december 19. 21:43
  „achilleus

  Az az igazság, hogy Kotyogónak van igaza. Ez a pasi hazudik. Nem kicsit, nagyon.
  Ez a legnagyobb baj, különösen egy olyan párt korifeusától az, akik a szocikra eposzi jelzőként használták ezt a kifejezést. És persze te sem mulasztottál el egyetlen alkalmat sem. Tedd meg most is.”
 • 30. dodó 2009. december 19. 20:22
  „Lopáson kapták a képviselőt a Tesco-ban!

  A Vasárnapi Hírek az ünnep közeledtével szaporodó bolti lopások kapcsán többek között megírta: Komárom egyik önkormányzati képviselőnőjét, aki ráadásul "dr." - lopáson kapták a Tescoban.

  Komárom jegyzője megerősítette: valóban érkezett egy önkormányzati képviselő ellen ilyen bejelentés, és bizonyítékokat is csatolt hozzá az áruház. S hogy ki mindenki, mi mindent, mennyit és hogyan emel el a boltokból, a pavilonokból, arról bővebben is olvashatnak a VH cikkében.

  (STOP)”
 • 29. comet 2009. december 19. 20:20
  „ha egy szűk réteg következmények nélkül garázdálkodhat, egy idő után el fogja veszíteni az önkontrolját, és kiszakad a társadalomból. A magyar politikusi csőcselékkel rendesen elszaladt a ló, ideje lenne gatyába rázni őket. Ma úgy néz ki, hogy ebben a ´szakmában´ legalizálódhat a szélhámosság.
  Gyilkoság, csalás, sikkasztás, korrupció, garázdaság, ... az idén kitettek magukért rendesen.”
 • 28. dodó 2009. december 19. 20:12
  „Ha van a politikusok között becsületes, akkor csak azért, mert (még) nem volt alkalma lopni, hazudozni, csalni stb...”
 • 27. Kotyogó 2009. december 19. 17:43
  „a bunkója még hazudik is, ezzel tisztára hülyének nézve az embereket, valld be te hülye, hogy bunkó vagy nem tehetsz róla, így születtél, utána meg vegyél egy kötelet, és kérdezd meg Kövér (kötél) Lacit, hogy mennyire legyen vastag a gerenda”
 • 26. igazságkereső 2009. december 19. 14:56
  „Tegnap figyeltem a TV-ben az alpolgármester bejelentését: lemondanák, elmondanák, stb!Nos ha egy alpolgármester Kecskeméten csak így tud megnyilatkozni , a magyar nyelv helyes használatát nem ismerve,akkor szerintem semmilyen veszteség nem érte Kecskemét lakosságát! Ugye értik, mire gondolok itt a hozzászólásomban?”
 • 25. achilleus 2009. december 19. 13:57
  „A második fele félreérthető, helyesen "sokkal nagyobb gazemberek által befolyásolt személyek"”
 • 24. achilleus 2009. december 19. 13:55
  „23. hozzászólás patsi 2009.12.19. 13:40
  Ugye azért szabad a hozzászólásokra is reagálni? Így például erre:
  17. hozzászólás N.P. 2009.12.19. 12:07
  "Egy perccel ezelőtt felmentem a FIDESZ honlapra. Ez a hír valahogy nem került közlésre. Van viszont minden másról az MSZP, a Kormány, az MDF botrányairól ... hááát ez nem ütötte meg az ingerküszöböt."

  De, ha a cikkre korlátozódunk, akkor messzemenően elítélem az alpolgármester részegeskedését és botrányokozását. Sőt még azt sem követelem meg, hogy "az dobja az első követ, aki.." Viszont ha azt látom, hogy nála sokkal nagyobb gazemberek sportot csinálnak a kődobálásból, akkor talán emlékeztethetem őket arra, hogy azért nincs minden rendben a saját házuk táján sem, sőt ...”
 • 23. patsi 2009. december 19. 13:40
  „achilleus 2009.12.19. 12:59

  ja, most már értem...azért balhézott részegen a fideszes alpolgi, mert így akar kompenzálni gyurcsányért, zuschlagért meg az emeszpéért...”
 • 22. achilleus 2009. december 19. 12:59
  „21. hozzászólás patsi 2009.12.19. 12:41
  Drága Patsi. Szó nincs róla. Az mszp.hu honlapon sem a Zuschlag-ügy kihallgatásainak krónikája csordul túl, pedig a kihallgatottak nem önkéntes alpolgármesterek.”
 • 21. patsi 2009. december 19. 12:41
  „achilleus 2009.12.19. 12:08

  vigyázz a fenék nyalással, még sz..os lesz a nyelved.
  piti dolog állandóan másra mutogatni, ha a "magad fajtád" hibázik.”
 • 20. nanemaaa 2009. december 19. 12:27
  „"Az alpolgármester a helyi Gong Rádiónak csütörtökön annyit mondott: nem csinált semmit, mégis bocsánatot kért. "

  Ha másért nem, hát ezért az egy mondatáért jogos volt a lemondás, sőt én a pártja helyében elgondolkodnék a kizárásáról is. Ha valaki kicsiben hazudik, mi a garancia, hogy nem ezt teszi nagyban is? Ha jól emlékszem ez a párt volt az, amely alapos indoknak vélt lemondásra egy politikust kiderült hazugság okán.”
 • 19. achilleus 2009. december 19. 12:12
  „17. hozzászólás N.P. 2009.12.19. 12:07
  Olvasd el alaposabban a cikket és rájössz: a pali csak a "nem fizető" pozíciójáról mondott le.

  Én tudok két szocivezetőról, akik szintén "csak" nem fizető pozíciójukról nem akartak/akarnak lemondani:
  Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon.”
 • 18. achilleus 2009. december 19. 12:08
  „16. hozzászólás szatyi 2009.12.19. 11:52
  Az ifjúszoci szervezetek 20 millás kár- és hiánnyal zártak egy kempingben. A bíróság által megítélt kárt azóta sem fizették meg, ellenben a szocilista első 20 helyén szerepelnek a volt FIB-ből és az átkeresztelkedett-"jog"utód Societasból vagy négyen, - Ez lenne a szocialista jövő??”
 • 17. N.P. 2009. december 19. 12:07
  „gróf 2009.12.19. 10
  "Én a majd 40 évem alatt tüntetés szétverést először 2006-ban láttam..." -- és a fél belváros szétverését, a TV felgyújtását vajon mikor láttad?

  woodu 2009.12.19. 09:55
  Olvasd el alaposabban a cikket és rájössz: a pali csak a "nem fizető" pozíciójáról mondott le.

  Egy perccel ezelőtt felmentem a FIDESZ honlapra. Ez a hír valahogy nem került közlésre. Van viszont minden másról az MSZP, a Kormány, az MDF botrányairól ... hááát ez nem ütötte meg az ingerküszöböt.”
 • 16. szatyi 2009. december 19. 11:52
  „Ez lenne a Fidesz-féle JÖVŐ ?”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Kecskemét egyik alpolgármestere

Sipos László (Fidesz), Kecskemét egyik alpolgármestere a csütörtöki közgyűlésen bejelentette, hogy… Tovább olvasom