Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Veszélyes anyag szivárgott egy vasúti tartálykocsiból

Kiskunhalas - A szerb határőrök visszairányítottak Magyarországra egy Isztambulba tartó vonatszerelvényt, mivel az egyik tartálykocsiból etil-akrilát szivárgott.
A Bács-Kiskun Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a szomszédos ország határforgalom ellenőrző szervei az egyik vagon 36.000 literes, veszélyes anyagot tartalmazó tartályának alján szúrós szagú folyadék cseppeket észleltek, ezért visszautasították a kocsi tovább engedését.

A vagonok visszaérkezését követően a MÁV ügyeletes forgalmi szolgálattevője riasztotta a vasúti vegyi elhárító szolgálatot, valamint értesítette a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletét. Az ügyeleti rendszeren keresztül továbbított adatok alapján a Kiskunhalasi Tűzoltóság a helyszínre vezényelte egyik egységét.

A felderítés során bebizonyosodott, hogy csak jelentéktelen mértékű szivárgás tapasztalható a tartály alsó részén, így sürgős beavatkozásra, illetve lakosságvédelmi intézkedések megtételére nincs szükség. A fuvarokmányok szerint a kérdéses vasúti jármű etil-akrilátot szállítva Sopronnál lépett be az ország területére és a célállomása Isztambul.

Biztonsági okokból a problémás szerelvényrészt a pályaudvar rendező szakaszának, lakóházaktól legtávolabb lévő pontjára vontatták a MÁV szakemberei. A vasúti vegyi elhárító szolgálat hajnali öt órára a helyszínre érkezett és egy órán belül megszüntette a tartály tömítetlenségét. A beavatkozást követően a biztosítást végző tűzoltóság elhagyta a helyszínt. A tartályt szállító vagon, a következő célszerelvény összeállítása után július 27-én, 22.51-kor kilépett az ország területéről – áll a katasztrófavédelem közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

79 éves nénit fosztott ki a trükkös tolvaj

Egy 79 éves asszony megtakarított pénzét lopta el egy magát áramszolgáltatósnak kiadó férfi csütörtökön - közölte a rendőrség. Tovább olvasom