Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Vetélkedővel indult a Debreceni Református Kollégium ünnepi programsorozata

Kecskemét - Öt felsőoktatási intézmény hat csapatának hallgatói vetélkedője nyitotta meg szerdán Debrecenben a 475 éve alapított Református Kollégium ünnepi programsorozatát.
A neveléstudomány témakörében rendezett versenyen a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) két csapatán kívül részt vett a Kaposvári Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Kecskeméti Főiskola és a győri Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara.

A hallgatóknak elsősorban a pedagógia területén egyetemes értékeket alkotó filozófusok és más történelmi személyek, továbbá a kollégiumhoz köthető írók, költők életművében kellett otthonosan mozogniuk a sikerhez. A feladatok közt volt római számok felismerése és hozzájuk kapcsolódó események bemutatása, valamint arcképfelismerés is. A verseny egyik izgalmas feladata volt, amikor a diákoknak mások mellett Apáczai Csere János, Comenius, Locke, Rousseau vagy Pestalozzi bőrébe bújva kellett állásinterjún részt venniük és a neveléstudomány nagyjainak életművével "eladniuk magukat" a képzeletbeli munkaerőpiacon. A Debreceni Református Kollégium dísztermében tartott versenyt végül a DRHE tanár szakos hallgatói nyerték.

"Minden meghívott csapatnak küldtünk szakirodalmat a felkészülésre, és igyekeztünk nem kizárólag a Református Kollégiumhoz köthető feladatokat adni, hogy ne teremtsünk helyzeti előnyt a debrecenieknek" - jelezte Pinczésné Palásthy Ildikó, a DRHE rektorhelyettese az MTI-nek az eredményhirdetés után.

Mint mondta, a versenyfeladatokban megjelentek a tanítóképzés évszázados szakmai ismeretei mellett a protestáns értékek, az egyetemes és a magyar történelem is.

Fekete Károly, a DRHE rektora az MTI-nek elmondta: a jubileumi programsorozat keretében már tavasszal több kiállítást és iskolai programot rendeznek, míg áprilisban a város napjához igazodva a Nagytemplom mögötti Emlékkertben emlékoszlopot állítanak az 1538-ban alapított kollégium és a Nagytemplom nemzeti emlékhellyé nyilvánításának tiszteletére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítési per elé nézhet az önkormányzat

Vajon volt e elfogultság a helyi önkormányzat döntéshozóiban akkor, amikor korlátozták a belvárosi Univer ABC felett lévő szórakozóhely, a Vanity nyitvatartását, hivatalos indokok ugyanis ennek a látszatát keltik. Tovább olvasom