Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Vidékfejlesztési mesterszak indulhat

Kecskemét - Újabb egyetemi szintű képzés indulhat a Kecskeméti Főiskolán, miután a Magyar Akkreditációs Bizottság megfelelőnek találta a Kertészeti Főiskolai Karon a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak indításának feltételeit.
Prof. dr. Ferencz Árpád dékán úgy véli, ez is elismerése a karon folyó munkának, hiszen azt bizonyítja, hogy az egyetemi szintnek is megfelelő magas színvonalú oktatás folyik.

1. Oktatási épület
1. Oktatási épület

A vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésre elsősorban azokat várják, akik gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, illetve informatikus és szakigazgatási agrármérnöki alapszakon végeztek, de bizonyos kreditek pótlásával más agrár- és gazdasági alapdiplomával, sőt akár műszaki menedzser végzettséggel is lehet jelentkezni a 4 féléves képzésre.

A mesterképzésben végzettek alkalmasak lesznek többek között mezőgazdasági projektek lebonyolítására, innovációs, fejlesztési feladatok elvégzésére, pályázati tevékenység menedzselésére, a gazdálkodás megújítására.

Az Oktatási Hivatal határozata alapján már a következő tanévben megkezdődhet a képzés. Ez azt jelenti, hogy az augusztusi pótfelvételiben már meghirdeti a szakot a főiskola, jóllehet a pótfelvételi során csak önköltséges képzésre lehet jelentkezni. Államilag támogatottan a 2013/14-es tanév 2. félévétől keresztféléves jelentkezéssel lehet elkezdeni a tanulmányokat a Kertészeti Főiskolai Kar vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakán.

A Kecskeméti Főiskolán ez a második mesterszak, az első szintén a Kertészeti Főiskolai Kar képzése, a kertészmérnöki mesterszak. Az újabb mesterszak indítása azért is fontos, mert megerősíti a főiskola agrárképzési centrum szerepét – hangsúlyozza prof. dr. Ferencz Árpád, a kar dékánja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvénytelen lett a nagykőrösi népszavazás

Érvénytelen lett az esetleges megyeváltást is firtató "négy kérdéses" népszavazás. Tovább olvasom