Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Világbajnoki lázban égnek kecskeméti búvárúszók

Kecskemét - A Bácsvíz-KVSC két kitűnősége, Székely Lilla és Balog Gábor is ott lehet majd a júliusi Búvárúszó Világjátékokon, melyet Hódmezővásárhely rendezhet. A szervezők a kecskeméti Café Frei-ben rendezték sajtótájékoztatójukat.
Miután a rendezési jogot korábban megszerző kolumbiaiak nem teljesítették a nemzetközi szövetséggel megkötött szerződésben foglaltakat, július 28-a és augusztus 6-a között Hódmezővásárhely adhat otthont a II. Búvárúszó Világjátékoknak. A versenyen nagy valószínűséggel a Bácsvíz KVSC két kiválósága, Székely Lilla és Balog Gábor képviselheti majd a kecskeméti színeket – jelentették be az esemény szervezői csütörtöki, a kecskeméti Café Frei-ben rendezett sajtótájékoztatójukon.

Székelyék a búvárúszó válogatott tagjaként áprilisban három napos edzőtábor keretében már megismerhették a vásárhelyi uszodát, amiről Európa-bajnok versenyzőnőnk így nyilatkozott: - Nagyszerű körülmények között edzhettünk, egy rendkívül jól felszerelt uszoda ad majd otthont a világbajnokságnak. A medence vize gyors, így minden bizonnyal jók lesznek majd az időeredmények is – mondta el tapasztalatait a Bácsvíz versenyzője, aki beszélt riválisairól is: - A kínai úszónők rendkívül erősek. Már csak miattuk is érdemes kilátogatni, hatalmas méretűek, és bárki is indul a különböző versenyszámokban, mindig világcsúcs közeli eredményeket tudnak produkálni. Hihetetlen fizikumuk van, még a férfi mezőnyben is eséllyel indulhatnának. Rajtuk kívül az orosz, és az ukrán versenyző lehet veszélyes, így egyelőre csak az első hat hely valamelyikét tűztem ki alapvető célként, de természetesen igyekszem majd a lehető legjobb eredményt produkálni.

Juhos Gergely, Kanyó Dénes, Székely Lilla, Kanizsai Lilla és Balog Gábor a kecskeméti sajtótájékoztatón.
Juhos Gergely, Kanyó Dénes, Székely Lilla, Kanizsai Lilla és Balog Gábor a kecskeméti sajtótájékoztatón.

A búvárúszók között első nemzetközi versenye lehet a világbajnokság a KVSC másik kiválóságának, Balog Gábornak, aki elmondása szerint még csak ismerkedik az uszonyos úszás rejtelmeivel – Egy hirtelen ötlettől vezérelve döntöttem úgy, hogy az úszás mellett kipróbálom az uszonyos verziót is. Ebben döntő szerepe volt, hogy Hódmezővásárhelyen rendezik a világbajnokságot, és ha sikerül kvalifikálnom magam, szívesen úsznék a hazai közönség előtt. Egyelőre még jósolni sem szeretnék, mire lehetek képest, teljesen más ugyanis ez a sportág, mint a sima úszás. Eddig egy versenyem volt az uszonyosok között, ott jól ment, május végén pedig az serdülő országos bajnokságon még tisztább képest kapok arról, lehet-e esélyem.

A sajtótájékoztatón ott volt Kecskemét egyik legeredményesebb egyéni sportolója, Juhos Gergely is, aki ma már mint edző terelgeti a világ
Rekordot döntene Hódmezővásárhely

A VB legfontosabb tudnivalóiról a szegediek kiválósága, a szervezőbizottságban is szerepet vállaló Kanyó Dénes számolt be a sajtó képviselőinek: - Az előzetes jelentkezések alapján arra számítunk, hogy 40 felett lesz a résztvevő országok száma. Nagyon szeretnénk, ha sikerülne az eddig etalonnak tartott 2000-es világbajnokságot lefölöznünk, ahol 47 ország versenyzői indultak. Oroszországból mintegy 50-, Kínából és Kolumbiából 40 fős delegációkra számítunk. 
 
élvonala felé a kecskeméti tehetségeket. A többszörös világbajnok búvárúszó így nyilatkozott tanítványai felkészüléséről illetve formájáról. - Úgy érzem jó úton haladunk. Székely Lilla szinte pontosan a tavalyi évnek megfelelő ütemben teljesít, akkor ugye minden versenyén dobogón végzett. Ami a szűk keresztmetszet lehet, az a nyári edzések helyszíne, ugyanis a régi fedett uszoda május végén bezár, az új uszoda pedig nem nyit ki csak ősszel. Így a strandon fogunk edzeni, ahol azért igencsak kii vagyunk téve az időjárás szeszélyének. Ez tavaly is gondot okozott már, amikor szintén viharos időszakok, és kánikulák váltották egymást. Székely Lilla mellett megemlíteném Kanizsai Lilla személyét is, aki csak néhány éve igazolt át az uszonyosok közé, de máris rengeteget fejlődött, tehetségének és akaratának köszönhetően. Rá szintén nagy feladat vár, hiszen jó esélye van elindulni a június 11-i, Miskolcon rendezett junior Európa Bajnokságon – nyilatkozta a KVSC vezetőedzője, aki pontosan tudja, milyen hazai közönség előtt úszni egy világbajnokságon. – Ott voltam az 1996-os, Dunaújvárosban rendezett világbajnokságon, és azt az élményt soha nem fogom elfelejteni. Telt ház előtt, a torkomban dobogó szív érzésével merültem a medencébe, hihetetlen érzés volt. Ezt próbálom most átadni a tanítványaimnak is, akik már most 120%-kal készülnek. Nagyot jó szolgálatot tett ehhez a három napos vásárhelyi edzőtábor, ami még inkább összekovácsolta a csapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyrázkódással szállítottak kórházba egy biciklist

Agyrázkódással szállították kórházba azt a 18 éves fiatalembert, aki csütörtök reggel egy kisteherautónak hajtott kerékpárjával. Tovább olvasom