Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Vitorlázórepülés vagy lovaspálya legyen a repülőtéren?

Augusztus 30-án, csütörtökön születhet döntés a Kiskunfélegyházi Városi Sportrepülőtér üzemeltetésének ügyében.
Az előterjesztésből kiderül, hogy két félegyházi klub pályázott, közülük, aki nyertesnek bizonyul, az működtetheti és felügyelheti szakmailag továbbra is a repülőteret.

Az Aero Klub Sportegyesület fő célkitűzése a vitorlázórepülés feltámasztása, emellett motoros vitorlázórepülőre, motoros repülőgépre szervezne pilótaképzést.

A Blue Sky Repülő Klub egy szabadidős bázis létrehozását tervezi. Így lovaspálya, kalandpark, íjászpálya, olcsó szálláshelyek kialakítását szeretné megvalósítani a város intézményeivel és a városban működő egyesületekkel, klubokkal összefogva. Amennyiben a képviselő-testület csütörtökön kiválasztja az új üzemeltetőt, a szerződés a tervek szerint öt évre szól majd.

Az ülésen a városatyák tárgyalnak a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok díjtáblázatának módosításáról is. A tervezet szerint emelkedne a bérleti díj a sportegyesületek és a szakosztályok számára. Eddig tízezer forint + ÁFA díjért vehették igénybe a csarnokot, most ez az összeg húszezer forint + ÁFÁ-ra emelkedne. A félegyházi oktatási intézmények szombat és vasárnap kivételével a hét minden napján továbbra is tízezer forint+ ÁFA összegért tarthatnának foglalkozásokat a sportcsarnokban.

A képviselő-testület holnapi ülésén az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő települési önkormányzatok támogatásának igényléséről is határoznak. A vissza nem térítendő támogatást szeptember 15-ig kérheti a város. A miniszteri döntést követően az Önkormányzati Gazdasági Főosztály soron kívül, egy összegben folyósítja a jóváhagyott összeget. Kiskunfélegyháza önkormányzata már nem először él ezzel a lehetőséggel, nehéz anyagi helyzete miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mercedesnek köszönhetően csökken a munkanélküliség

Érezhetően csökkent a munkanélküliség Kecskeméten és környékén a Mercedes-beruházás kezdete óta -… Tovább olvasom